Naturlig buttlift

buttlift sculptura lillestrom

Butt Lift med melkesyrevarianten PLLA (minimalt invasivt rumpeløft uten narkose)
Trenden de siste årene har vært en mer fyldig og rund rumpe, og både Brazilian buttlift og rumpeimplantat-operasjoner har skutt i været samtidig som idealkroppen har endret seg fra lite former til formfrodige og vakre kvinner à la Marilyn Monroe og Kim Kardashian, som har utpregede kvinnehofter og stor bakende.

For mange kvinner er implantater og fettsugingskirurgi ikke ideelle på grunn av nedetid, økonomiske begrensninger, eller for lite fett på kroppen til å gjennomføre en slik prosedyre.  Grunnet høy komplikasjonsprosent for implantater (21,6%) og fettransplantater (9,9%) har det vært økt interesse i nyere, tryggere og mindre invasive behandlinger for rumpeforstørrelse.  Derfor er minimalt invasive helkroppsforyngelser blitt veldig populært, i motsetning til tradisjonelle kirurgiske inngrep.

Hva er en Butt Lift?
Butt Lift-behandlingen vi tilbyr gjøres med en PLLA som fungerer som biostimulator.  Dette er en injiserbar filler laget av poly-L-melkesyre (PLLA), en biostimulator.  I motsetning til fillere laget av hyaluronsyre som umiddelbart fyller ut huden, utløser dette en inflammatorisk respons som stimulerer kroppen til å produsere både arrvev og kollagen, noe som betyr at rumpekinnene fyller seg ut innenfra.  Med bruk av en slik biostimulator i større doser kan vi skape et enda større volum som gjøres gjennom et behandlingsforløp.  Dette gjør den ideell for de som søker en mer naturlig effekt enn kirurgiske implantater.  Det er også et flott alternativ til et brasiliansk rumpeløft, en prosedyre der fett transplanteres til baken fra andre deler av kroppen.

Ethvert kirurgisk rumpeløft krever lang nedetid der du ikke kan sitte på baken i 4 uker, men med en PLLA-biostimulator vil du ikke oppleve noe nedetid.

Hvilke rumpeområder kan behandles?
behandlingsområder

Kan en PLLA-biostimulator brukes andre steder på kroppen?
Ja! Behandlingen ble først godkjent av FDA i USA til behandling av «lipoatrophy» eller «facial wasting», rett og slett tap av fett i ansiktet som følge av noen sykdommer. Slike biostimulatorer brukes i dag mest «off label», det vil si når et legemiddel forskrives til bruk utenfor godkjent bruksområde, og kan brukes overalt på kroppen der man ønsker glattere hud og forbedring av utseendet. Vi velger den riktige varianten og det riktige produktet for deg basert på vår kliniske erfaring, slik at du skal kunne føle deg helt trygg på behandlingen som utføres. Noen områder hvor en PLLA-biostimulator brukes er cellulitter på magen, lår, overarmer m.fl., dype furer på dekolletasje, hender og i ansiktet, slapp og hengende hud på halsen, langs kjeven og kinnbein m.m.

Er jeg en kandidat for rumpeforstørrelse med en PLLA-biostimulator?
Aldersgrensen er 18 og alle friske mennesker mellom 18-70 år+ kan få en PLLA-biostimulator, men de som har best effekt av en slik buttlift er spreke og aktive normalvektige mennesker med BMI fra under 20 til og med 25 og minimalt eksessfett. Utover dette vil resultatet være noe svakere da det ofte er mye fett i glutealregionen (rumpemuskulatur) som maskerer for mye av kollagendannelsen i vevet.

Personer som opplever at de «mangler rumpe» eller har mistet litt volum på sidene (såkalte «hip dips») eller bare ønsker seg en rundere rumpe er perfekte kandidater for å benytte seg av en slik behandling. Dette gjelder også personer som har for lite fett å «høste», og dermed ikke kan gjennomføre en kirurgisk Brazilian buttlift.

Buttlift - Uten narkose og minimalt invasiv

Er det noen kontraindikasjoner til behandling med en PLLA-biostimulator? 
Kontraindikasjoner er forhold som i et spesielt tilfelle taler imot en viss handlemåte, for eksempel en behandlingsmetode.  Det motsatte er indikasjon, som er en grunn til å gjennomføre et bestemt tiltak.

Som med alle PLLA vil kontraindikasjonene til behandlinger være:

 • BMI >30
 • Gravide eller ammende kvinner
 • Pasienter som tar immundempende midler.
 • Atrofisk hud (pasienter med bindevevssykdommer og steroidbrukere)
 • Aktiv dermatose i behandlingsområdet (hudsykdommer psoriasis og eksem)
 • Aktivt herpesutbrudd, inflammasjon, utslett, infeksjon eller tumorer i behandlingsområdet
 • Tidligere allergiske reaksjon mot poly-L-melkesyre (PLLA)
 • Urealistiske forventinger
 • Dysmorfisk kroppsbilde og øvrige psykiske lidelser
 • Personer med blødersykdom kan gjennomføre behandling forutsatt at man seponerer antikoagulasjon (blodfortynnende) i minst 3 dager før behandling (om dette lar seg gjøre)

Hva må jeg gjøre før en behandling?
I forkant av behandling må du vurderes ved legekonsultasjon.  Det er viktig med en fullstendig sykehistorie for å identifisere potensielle legemiddel interaksjoner, komorbiditeter (samsykelighet) og kontraindikasjoner til behandling samt fysisk undersøkelse av områdene som skal behandles.  Det vil blant annet tas forskjellige målinger av kroppens dimensjoner, vekt og fettprosent.  Orienteringspunkter vil tegnes på kroppen.  Behandlingsområdet vil bli fotografert til dokumentasjon og senere sammenligning.

Det er viktig for oss å imøtekomme forventningene som ligger til grunn for et ønsket resultat og det er viktig å sette realistiske mål ut ifra dine ønsker og egne individuelle anatomiske forhold.  Dette vil diskuteres sammen med deg mens vi utarbeider en behandlingsplan og blir enige om mengden som skal brukes og prisen.  Du vil ha mulighet til å stille eventuelle spørsmål.

Hvordan foregår et rumpeløft med en PLLA-biostimulator?
PLLA kommer som pulver i hetteglass og 48 timer før behandling blander vi det ut med sterilt vann for at det skal løses opp.  Like før behandling blander vi oppløsningen med lokalbedøvelse og så ytterligere med sterilt saltvann.  Du vil bli lagt i mageleie og området desinfisert med klorhexidinsprit.  For å gjøre prosedyren så smertefri som mulig, får du en injeksjon med lokalbedøvelse i huden hvor behandlingen skal foregå.  Alternativt kan bedøvelseskrem smøres på huden i området ca. 20-30 min før behandling.  Vi bruker butt nål for å sprøyte inn PLLA ca. 1,5-2,5 cm under hudens overflate.  For å kunne tre butt nålen inn, brukes først en spiss nål for å lage et lite hull.  Avhengig av problemstillingen, brukes forskjellige injeksjonsteknikker for å tilføre PLLA til kroppen.  Prosedyren vil ta ca. 30 min per behandlet område.  Etterpå skal området kraftig masseres i 15 min før innstikkstedene vaske på nytt med sprit og teipes igjen.

Hva må jeg gjøre etter en behandling?
Etter behandling med en PLLA-biostimulator er det flere retningslinjer man må følge med tanke på 5-5-5-regelen.  Det vil si masser behandlede områder i 5 min 5 ganger daglig i 5 dager (inntil 7-10 dager ved behov).  Et elektrisk håndholdt massasjeapparat kan være lurt for best mulige resultater.

Det er også viktig at du beveger deg etter prosedyren, men rigorøs fysisk aktivitet skal unngås i 24-48 timer eller frem til hevelsen går ned, og du skal være oppmerksom på sittestillingen din i 2 uker.

Hvor mange behandlinger trengs og hvor lenge varer det?
Det kreves flere behandlinger med ca. en måned fra hverandre og resultatet forbedrer seg over tid.  4-5 behandlinger er ofte nødvendig for «body conturing» med PLLA.  Resultatene vil vanligvis vare to til tre år.  Noen studier der det har blitt brukt store mengder biostimulatorer har vist fortsatt effekt etter 5 år.  Dette gjør vår Butt Lift ideell for pasienter som ønsker naturlige resultater, ikke har tid til utvinning, eller har ikke fettområder som er store nok til å utføre fettsuging.

Fordeler av en naturlig Butt Lift?
Det er flere forskjellige fordeler med en PLLA-biostimulator Butt Lift-prosedyre versus en brasiliansk buttlift.

 • Ingen narkose, du er våken og til stede.
 • Kort behandlingstid, normalt 30 minutter per område.
 • Ingen nedetid, du kan gå rett tilbake til jobb og sitte på rumpa.
 • Flott for normalvektige som ønsker en fyldigere og rundere rumpe.
 • Det hjelper også med å glatte ut huden og forbedre utseendet på cellulitter.
 • Godt alternativ hvis du ikke har nok fett til å høste med fettsuging for et brasiliansk rumpeløft.
 • Naturlig resultat med en gradvis endring av bakenes størrelse og form og veldig fornøyde pasienter.

Hvor mange hetteglass med en PLLA-biostimulator vil jeg trenge?  Hvilket resultat kan jeg forvente?  
De fleste vil se et subtilt men betydelig løft av baken etter første eller andre injeksjonssesjon, noe som gjør at bakenden får et lekkert og spenstig utseende, samt konturert fasong med estetisk godt samsvar til resten av kroppen.  Multiple behandlinger vil kreves for best mulig biostimulerende effekt.  Resultater avhenger av og tilsvarer injisert volum, antall gjennomførte behandlinger og din egen biostimulerende respons, men generelt sett kan man forvente en maksimal størrelsesøkning på mellom ca. 2,5-5 cm etter endt behandlingsopplegg.  Optimalt resultat vil kunne sees 3-6 måneder pluss etter endt behandling.

Når det gjelder antall hetteglass som brukes, avhenger dette av ønsket resultat, rumpestørrelse fra før og budsjett.  Dette vil gjennomgås og diskuteres sammen med deg ved konsultasjon.  I gjennomsnitt om man ønsker et betydelig løft, vil det kreves 5 hetteglass per rumpeball per behandlingssesjon.

For å oppnå enda mer løft, volum og forbedring av hudkvaliteten kan prosedyren kombineres med microneedling, PRP (vampyrbehandling), trådløft, radiofrekvent hudoppstramming og fettknusing, mikrofokusert ultralyd og høyintensitetsfokusert elektromagnetiske muskelbyggingsapparater.

Er det noen bivirkninger?  Potensielle komplikasjoner?
Behandling med en PLLA-biostimulator i rumpeområdet gjennomføres som regel uten fare for alvorlige bivirkninger eller behandlingskrevende komplikasjoner.  Man kan forvente da noe rødme, hevelse, ømhet, kløe og blåmerker etter prosedyren.  Som ved alle estetiske behandlinger er det alltid en liten risiko for infeksjon eller allergisk reaksjon.

Asymmetri mellom rumpeballene kan oppstå og er heldigvis oftest subtil.  Dette er vanligvis relatert til allerede eksisterende asymmetri, f.eks. mange folk favoriserer den ene hoften over den andre.  En liten justering ved oppfølgende behandling vil vanligvis korrigere dette.

Klumpdannelser (noduler og papler) kan oppstå, men da mest når PLLA ikke blandes riktig eller om usedvanlige store mengder blir brukt.  Klumper kan også oppstå umiddelbart etter injeksjon, men kraftig massasje umiddelbart etter injeksjon samt selvmassasje i de 5-7 dagene etter behandling reduserer risikoen av denne komplikasjonen.  Noen ganger kan forsinkede klumpdannelser oppstå, sannsynligvis som resultat av granulomatøse fremmedlegemereaksjoner.  Et granulom er en knuteformet ansamling av betennelsesceller og bindevev og oppstår oftest som følge av kronisk betennelse, som kan ha mange forskjellige utløsende faktorer.

Er det forskjell mellom en PLLA-biostimulator og såkalte «bodyfillers»?
«Bodyfillers» er laget av hyaluronsyre og mens de gir umiddelbart volum i området, er det noen viktige ulemper.  For det første er effekten noe kortvarig ettersom hyaluronsyre er nedbrytbar og forsvinner fort fra kroppen, og noen har høyere forbrenning av hyaluronsyre enn andre.  Man kan forvente at effekten varer inntil ett år.  Det er også høy risiko for migrering av hyaluronsyrefiller vekk fra injeksjonsstedet, spesielt i områder som er utsatt for mye bevegelse og trykk, sånn som med rumpeballene.  I tillegg er behandling med kroppsfillere dyrt.  Fordelen er da at man får en umiddelbar og forutsigbar effekt.

PLLA-fillere har derimot fordelen av å være et biostimulerende produkt som gir bløtvev både en umiddelbar fylde samt tiltagende volumisering gjennom langsiktig kollagendannelse og vevsombygging.  Ulempene er at det er dyrt, effekten er ikke umiddelbar, det kan ikke fjernes da kroppen må gjøre dette selv og det er begrensinger i hvor mye volum kan oppnås.  Sammenlignet med kroppsfillere er prisen billigere på sikt ettersom effekten varer 2-3 ganger så lenge.

Hvor mye koster det?
PLLA-biostimulerende filler kommer som hetteglass og prisene avhenger av mengden hetteglass som brukes.  En enkelt behandling med to hetteglass (ett glass per rumpeball) koster kr 7500,- inkl. 25% MVA.  Skal man starte med 4 hetteglass er prisen 15 000,-.  Noen velger å starte med 5 hetteglass per side og prisen på det er 37 500,-.  Enkelte ønsker et dramatisk resultat allerede fra dag én og tar 10 hetteglass per rumpeball og tilsvarende pris er 75 000,-.  Det er vanlig med 3 (opptil 5) behandlinger.  Da kan man si at det er varierende kostnader fra 7 500,- til 75 000,- per behandling, alt etter som.

Hvorfor velge ProDerma Scandinavia for din neste behandling?
Vi får høre fra våre pasienter hvor fornøyde de er med behandling, og at mange fryder seg over resultatet.

I motsetning til andre fillere, kan en PLLA-biostimulerende filler ikke oppløses, og det er alltid risikoen for å ende opp med klumper, ujevnheter og innsunkne hudområder.  For å redusere risikoen, må du forsikre deg om at legen du velger har god nok kunnskap om behandlingen.

Behandlingen krever litt planlegging i forhold til ønsket resultat med tanke på pris og tidsperspektiv.  Man får f.eks. mest visuelt tilfredsstillende effekt ved bruk av mer produkt i starten og heller gjennomføre færre behandlinger slik som er vanlig i USA, men da økes risikoen for bivirkninger i form av klumpdannelser.  Ved ProDerma Scandinavia er du sikret en erfaren lege som bryr seg og ivaretar dine interesser.

Ofte Stilte Spørsmål

Ja, det kan du.  Man kan starte med PLLA-injeksjoner ca. 3 måneder etter BBL når hevelsen har gått ned og de gjenværende fettcellene er fylt opp.

Behandlingen kom til Norge først for et par år siden, men man kan finne journalartikler som beskriver metoden fra tilbake til 2012 i USA.

Konsultasjon kan unntaksvis gjennomføres sikkert og kryptert via videokonsultasjon på Norsk Helsenett, men på grunn av fysisk undersøkelse med diverse målinger på kroppen er ikke dette optimalt.

Det blir da på eget ansvar, og kun mulig å gi et omtrentlig estimat på antall hetteglass og pris.  Hetteglassene må blandes ut 48 timer i forkant av behandling og da risikerer man at det ikke blir nok til å gjennomføre behandling på en helt tilfredsstillende måte med hensyn til ønsket resultat.  Men det er heller ingen krise da mer kan settes ved behandling nummer 2.

Dette er noe som må vurderes ut fra fysisk undersøkelse og diskuteres nærmere ved konsultasjon. Dessverre er det ingen unntak til denne regelen.

Man kan oppnå større resultater også ved bruk en PLLA-biostimulerende filler, men dette vil koste mer enn et kirurgisk inngrep.  Dette er nettopp behandlingsopplegget Kim Kardashian gjennomførte, men de fleste har ikke råd til dette.

Om du ikke har mye rumpe fra før og ønsker betydelig volumøkning, er du nok en bedre kandidat for et kirurgisk inngrep.

Her det snakk om Genofill, en kroppsfiller basert på hyaluronsyre som settes mest av ikke-autoriserte behandlere i Oslo som ikke engang er helsepersonell.  Dette anbefales IKKE av hensyn til faren for komplikasjoner og manglende kvalitetssikring, ikke minst at man oppnår bedre resultater med Sculptra.

Ja, det kan du, og du vil kunne se resultatet lettere ettersom du ikke har mye fett som maskerer for nydannelse av kollagen i området.

Alt har en risiko, og det er dessverre ingen garantier for at dette ikke vil skje en eller annen gang og man skal være klar over at medisin ikke er en eksakt vitenskap.

Når det er sagt, er en PLLA-biostimulerende filler mye tryggere enn andre behandlinger for rumpeforstørrelse og -løfting, og sannsynligheten for at dette skjer deg meget liten.  Du kan videre sikre deg ved å velge en erfaren behandler som innehar kompetansen for å minimere risikoen ved behandling.

De aller fleste bivirkninger er forbigående, og klumper går som regel bort av seg selv uten videre behandling.  En gang i blant kan klumper har et mere alvorlig forløp og utvikler seg til en behandlingstrengende tilstand.

I følge litteraturen er risikoen for utvikling av klumpedannelser mellom 1/1 000 og 1/10 000.  Det kan tenkes at et alvorlig skrekkeksempel på det vi kaller for fremmedlegemegranulom er betydelig mindre (<1/100 000).  Om man opplever klumpdannelser som plagsomt, kan de behandles med injeksjoner bestående av sterilt saltvann, triamcinolone, 5-Fluorouracil/triamcinolone/lidocaine; og/eller oral diphenhydramine, doxycycline, ibuprofen; og/eller topisk benzocaine, mometasone krem.

Ja, absolutt. Menn er gode kandidater for behandling og det er faktisk lettere, og billigere å skape et flott resultat ved eksisterende maskuline form.

Nei, tvert imot – man kan oppnå bedre resultater ved å kombinere et en PLLA-biostimulerende rumpeløft og trening!

Selve PLLA-en fjernes naturlig av kroppen, men det er kollagendannelsen som skaper volumet og kollagen vil være igjen i noen år mens kroppen jobber med å bryte det ned og fjerne det gradvis.

Ja, du er den perfekte kandidaten for en slik type Butt Lift da man kan oppnå fantastiske resultater med allerede fyldig rumpe heller enn å starte fra scratch.  Behandlingskostnadene vil derav også være betydelig mindre.