Fillerbehandlinger

Vi har de beste behandlingene for deg

Fillerbehandling til lepper, kjeve, kinn og hake m.m.

En fillerbehandling er en kosmetisk dermatologisk prosedyre som brukes til å minimere forekomsten av ansiktslinjer og rynker for å gjenopprette et ungdommelig utseende.

Det er et flott behandlingsalternativ for de som ønsker å eliminere tegn på aldring, men ikke er villige til å gjennomgå invasive behandlinger som en tradisjonell ansiktsløftning. Den fungerer ved å fylle opp områder i ansiktet som er utsatt for å slappe av for å få tilbake dets naturlige volum og fylde.

Selv om det ikke gir permanente resultater, tilbyr det en enklere, tryggere og billigere måte å se yngre ut på.

mesoterapi lillestrom

Behandling med hyaluronsyre

Filler inneholder hyaluronsyre og benyttes for volum, kontur og hudforyngelse.  Det legges under huden og dermed kan redusere rynker og linjer, bygge volum, forme og korrigere asymmetrier.  I motsetning til Botox, finnes hyaluronsyre naturlig i huden og påvirker verken mimikk eller utrykk.  Det finnes svært mange fillere på markedet i dag, men ikke alle holder mål.  Vi benytter derimot til enhver tid kun de beste og er oppdatert på behandlingsteknikk.

Hva er fillere?
Hudfillere består av kunstig hyaluronsyre, som er den viktigste grunnsubstansen i kroppens bindevev.  Hyaluronsyrens fysiologiske betydning er i første rekke at den hindrer passasjen av væske og faste partikler gjennom bindevevet.  Den gir økt spenst og fukt til huden og stimulerer kollagenproduksjonen.  Siden slutten av 90-tallet har man brukt kunstig hyaluronsyre til å erstatte tapt volum i ansiktet, men også for å tilføre volum der man av genetiske årsaker har noe mindre volum enn hva er ønskelig.  Ved å injisere hudfillere vil vi kunne glatte ut rynker og gi et mye mildere uttrykk i ansiktet som gir en fin anti-ageing effekt.  Bruk av filler kan også korrigere asymmetri og fremheve feminine eller maskuline trekk.

Produksjonen av kunstig hyaluronsyre er en vanskelig prosess, og den må kryssbindes for at man skal kunne oppnå ønsket effekt.  Det er derfor stor forskjell på produktene hos de ulike produsentene, men også stor forskjell på de ulike produktene som en produsent lager, da de brukes i forskjellige områder av ansiktet etter ulike indikasjoner.

Hvilke områder kan behandles?
Det finnes mange områder i ansiktet som man kan fylle med hyaluronsyre for å forme, konturere, skulpturere og løfte.  Men de viktigste områdene hvor vi bruker hudfillere er i midtre del av ansiktet (mellom øyne og munn), da det er her vi ser at huden følger gravitasjonen og beveger seg nedover, spesielt med aldring.

Ofte stilte spørsmål

Det eneste man bør gjøre er å unngå sminke på injeksjonsstedet like etter behandling.  Man kan gå på jobb og gjenoppta daglige gjøremål rett etterpå.

Effekten synes umiddelbart, men man får maks effekt i løpet de påfølgende 2 ukene.

Behandlingen kan gjentas ved behov.  Vanligvis varer en fillerbehandling fra 6 til 18 måneder, men dette varierer noe fra person til person, og det er også avhengig av hvilke områder som behandles og hvilket produkt som anvendes.  For å opprette optimal effekt over tid er det ofte best å gjenta injeksjonene før all effekt av den foregående behandlingen er forsvunnet.

De aller fleste mellom 18-70 er gode kandidater til fillerbehandlinger.  I Norge er det en aldersgrense på 18 år for fillerbehandlinger.  Noen behandlere velger å ha høyere aldersgrenser.

Filler sprøytes inn i huden med svært tynne nåler eller pixelnåler/buttnåler (kanyle/cannula).  Ingen forberedelse er nødvendig, men det kan være en fordel å bedøve huden før behandling.  Dette gjelder spesielt for leppene.

De vanligste stedene å sette filler:

  • Lepper for å korrigere asymmetri og øke volum
  • Nasolabiale linjer (løper fra hver nesevinge ned til munnvikene)
  • Marionettlinjer (lange vertikale linjer som lateralt omkranser haken)
  • Nese
  • Hake
  • Kinnbein
  • Kjevelinje
  • Tear trough (tåregropen)
  • Tinningbein (temporalis)
  • Prejowl sulcus (kjevegrop på hver side av hake)

Allergiske reaksjoner forekommer svært sjelden.  Det er ellers meget få bivirkninger og disse er som regel forbigående og direkte assosiert med administrasjonsteknikken.  Man kan ha mild ømhet, rødhet og kløe rundt injeksjonsstedet, dette går over etter noen timer.  Man kan også utvikle hematom/blåmerker, noe som går over etter noen dager/en uke.

Klumper:

Ved injeksjon av filler kan det oppstå klumper. Dette er ufarlig og produktet kan bearbeides på egenhånd ved massasje for en jevnere fordeling av produktet. Ta kontakt for videre oppfølgning dersom det oppstår harde klumper som ikke lar seg massere bort på egenhånd.

Infeksjonsfare:

Etter en behandling vil det være små innstikksteder som er mottakelige for bakterier og mikrober. Det er derfor viktig å ikke ta på injeksjonsstedet samt avvente med å smøre krem eller leppepomade på behandlingsstedet i minst to – 2 – timer etter behandlingen.

Hevelse og blåmerker:

Etter filler-injeksjoner vil det behandlede området bli ømt, vondt, hovent, rødlig og i noen tilfeller kan det oppstå blåmerker.  Blåmerker er vanlig og helt ufarlig, og forsvinner normalt av seg selv innen 7 dager.  Prosessen kan fremskyndes ved bruk av Hirudoid salve, som kjøpes uten resept på apoteket.  Smerter i det behandlede området er normalt og burde behandles med Paracet 1 gram og 600 mg Ibuprofen hver 6 time de 3 påfølgende dagene.   Smerten er ufarlig, men skyldes traume etter prosedyren og fillerens vekst i vevet.  Ta kontakt for oppfølgning hvis sterk smerte vedvarer ut over de 3 første dagene.

Litt hevelse kan også oppstå og er normalt ufarlig. Ta kontakt for oppfølging ved kraftig hevelse eller hvis hevelse vedvarer utover de 3 første dagene.

Når det gjelder lepper, hvis hevelse oppstår under behandling eller du har blitt veldig hoven ved tidligere fillerbehandling, vil du nok få med deg noen tabletter i beredskap.

Unngå:

Aktiviteter som gir rødme og økt blodsirkulasjon som sterk varme, trening, solarium og alkohol til hevelsen og smerten har avtatt da dette kan forsterke hevelsen og smerten i området.  Unngå å ta unødvendig på området.  Unngå tannlegebesøk samme dag som behandling med filler.

Annet:

Behandlingen kan medføre, men svært sjelden, enkelte risikoer som: vedvarende hevelse, asymmetri, vedvarende misfarging av huden (grå, blå eller rødlig misfarging), abscesser (byller, hulrom fylt med puss), infeksjon, granulom (knuter bestående av kornet vev), overfølsomhet i ett område, arrdannelse, allergiske reaksjoner med kløe, hevelse og i svært sjeldne tilfeller anafylaksi. Det kan utvikles indurasjoner (forhardninger) eller knuter ved injeksjonsstedet. Det er også en mulig risiko for komplikasjoner ved utilsiktet injeksjon i blodårer eller muskler, og derfor er det av avgjørende betydning å velge svært kompetente leger for din behandling. Ta kontakt om noen komplikasjoner skulle oppstå slik at vi kan følge deg opp på best mulig måte.

Det er helt avgjørende at en filler settes riktig av kompetente og erfarne behandlere.  Det er én ting at filleren settes for dypt i underhuden (den vanligste feilen), men det kan også oppstå uønskede hendelser ved bruk av feil teknikk: klumpdannelser, asymmetri, overkorrigering, migrering av filler, erytem (hudrødme), hyperpigmentering, infeksjon, granulomer (knuteformet kul av betennelsesceller) og arrdannelser.  I verste fall kan det oppstå svært alvorlige komplikasjoner: iskemi (lokal blodmangel), nekrose (celle- og vevsdød) og blindhet pga. arteriell okklusjon (komplett obstruksjon av en arterie) og embolisering (proppdannelse) av filler.  Derfor er det særdeles viktig å velge en sertifisert estetisk lege for å være i trygge hender.

Se følgende studier som underbygger disse påstandene.  Disse er bare noen av teknikkene og metodene vi følger:

Carruthers JDA, Fagien S, Rohrich RJ, Weinkle S, Carruthers A. Blindness caused by cosmetic filler injection: a review of cause and therapy. Plast Reconstr Surg. 2014 Dec;134(6):1197-1201. doi: 10.1097/PRS.0000000000000754. PMID: 25415089.

Funt D, Pavicic T. Dermal fillers in aesthetics: an overview of adverse events and treatment approaches. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2013;6:295-316
https://doi.org/10.2147/CCID.S50546

Safe and Effective Injection Technique by David Kenneth Funt; Goldberg DJ (ed): Dermal Fillers. Aesthet Dermatol. Basel, Karger, 2018, vol 4, pp 81–104
DOI: 10.1159/000479137

Van Loghem JAJ, Fouche JJ, Thuis J. Sensitivity of aspiration as a safety test before injection of soft tissue fillers. J Cosmet Dermatol. 2017;00:1–8.
https://doi.org/10.1111/jocd.12437

Cohen BE, Bashey S, Wysong A. The Use of Hyaluronidase in Cosmetic Dermatology: A Review of the Literature. J Clin Investigat Dermatol.
2015;3(2): 7.

  • Gravide eller ammende kvinner
  • Pågående infeksjoner i eller rundt behandlingsområdet (HSV, Cellulitt, osv.)
  • Keloide/hypertrofiske arr
  • Blødersykdom eller pasienter på antikoagulasjon (Marevan og NOACS)
  • Immunosuppresive pasienter
  • Atrofisk hud (steroidebruk, bindevevssykdommer)
  • Aktiv dermatose i behandlingsområdet (psoriasis, eksem)
  • Tidligere allergiske reaksjoner
  • Urealistiske forventninger
  • Personer med dysmorfisk kroppsbilde eller andre psykiske lidelser som tilsier at behandling ikke er aktuelt