Trådløft

Skru tiden tilbake med en naturlig og skånsom behandling

Behandling med trådløft og PLACL-tråder

Trådløft er en teknologisk innovasjon som tilbyr kvinner og menn en enkel og effektiv behandling. Ved hjelp av sterke og tynne kirurgiske tråder og minimalt invasive metoder med rask tilheling, kan man skru hudens alder mange år tilbake. 

Hvorfor trådløft?

Når huden eldes, faller bindevevet sammen slik at huden mister sin fasthet og volum. Resultatet blir først små linjer og rynker, senere dypere furer og hengende hud. Med trådløft får man et redefinert ansikt, da man løfter huden forsiktig tilbake der den var for 5-10 år siden, samtidig gir behandlingen noe økt volum på de rette stedene og redusering av rynker.

Hvem kan få behandling med trådløft og hvilke områder kan behandles?

Når det gjelder ansiktsløft, i alderen fra 35 år og oppover tar vi sikte på å forebygge og utsette at vev i kinn-, kjeve, munnvik- og hakeregionen begynner å sige. Dersom det allerede har oppstått slapphet i vev både i kinn-, kjeve og hakeområdet kan behandles med litt mer avanserte trådløftteknikker. Pasienter fra ca. 45 år og oppover som føler at vevet begynner å sige og danne hamsterposer samt slappere nasiolabiale linjer og hengende munnviker vil ha god nytte av denne behandlingen. Her tar vi sikte på å løfte vevet tilbake til den posisjon det hadde for 5-10 år siden.

Øyenbrynsløft kan gjøres der øyenbryn eller deler av øyenbryn begynner å henge/sige grunnet alder, eller pga. asymmetrier. Hos yngre mennesker kan vi også løfte øyenbrynet ved bruk av spesielle teknikker for å lage slående uttrykk som ved «foxy eyes» og «cat eyes».

Hengende hud under haken kan behandles med halsløft for å gi en bedre vinkel mellom kjeve og nakke samt stramme opp løs hud på hals- og nakkeområdet.

Det er også egen serie med tynne tråder fra 25G til 30G som kan brukes på samme områdene som hudfillere. Mono-tråder har ikke kroker og legges der det er behov for mer definisjon. Screw-tråder har kroker med diverse mønstre for å gi økt volum i et område. Double-screw-tråder har mange kroker og gir enda mer volum. Mono- og screw-tråder har svært mange anvendelsesområder:

  • Kan brukes til å fylle ut fordypninger i huden.
  • Kan brukes til å lage volum, definisjon og kontur i lepper.
  • Kan brukes til å glatte ut rynker.
  • Kan brukes i tåregropen («tear trough»).
  • Kan brukes til generell revitalisering og oppstramming av huden både i ansikt, hals og décolleté (dekolletasje) – på hender og andre steder på kroppen.
  • Kan legges i nettverk for å bygge en sterk struktur i huden.
  • Kan legges lineært, slik man gjør med en filler, for å konturere eller fremheve enkelte områder i ansiktet, f.eks. i zygomaticus-området (kinnbenet).

Man kan også behandle slapp hud på underarmer, magen, knær, brystområdet, bryster og rumpe. I motsetning til filler hvor resultatet varer fra 6-9 måneder, holder resultatet etter trådløft i ca. 2-3 år!

Hvordan foregår behandlingen?

Trådene settes inn med butt kanyle (cannula/pixelnål) og de små krokene på trådene fester seg til vevet under huden, slik at man får et løft og på sikt også revitalisering av vevet. Etter at trådene er lagt under huden, kuttes enden(e) av trådene og de blir liggende i vevet til de etter hvert løses opp av seg selv uten skadelige avfallsprodukter. Materialet som brukes, PLACL, er veldig vevsvennlig og biokompatibelt. Tråder absorberes etter 12-18 måneder, og gir et resultat som varer i 2-5 år. Der det er behov for smertelindring, settes det enten lokalbedøvelse med lidokain eller tannlegebedøvelse for å gjøre hele midt-ansiktet nummen. Behandlingen er da relativt smertefri.

Er det bivirkninger? Rehabiliteringstid?

Hevelse, rødhet, ømhet, lett hodepine, smerter og / eller blåmerker kan oppstå etter behandlingen, men disse symptomene vil vanligvis gå over i løpet av 2-4 uker. Man kan også oppleve at huden folder seg noe, og blir noe ujevn og får ujevnheter/fordypninger i noen uker. Noe stikking der hvor tråd-endene ligger kan forekomme i opptil 2-4 uker. Alle slike tilstander går bort av seg selv. En sjelden gang kan disse symptomene vare lenger, selv om trådene i de aller fleste tilfeller ikke gir komplikasjoner. Det er ikke rapportert et eneste tilfelle av allergisk reaksjon med PLACL-tråder.

Vanligvis kan man gå rett på jobb etter moderat behandling. Ved større behandling og ved mange tråder på hver side av ansiktet, kan man oppleve at huden rynkes noe i området hvor huden samles, og den kan bli noe ujevn i noen få uker. Dette er forbigående og det varierer fra pasient til pasient. Dette skjer fordi vi ikke kan fjerne hud, men kun replassere den til der den var for en del år tilbake. Ved mye overskuddshud varer dette lenger, og da kan vanlig ansiktsløft være den beste løsningen.

Det er ofte veldig lite smerter etter behandling og lite blødninger da vi jobber med butt kanyle. Vi legger også tråden i fettlaget under dermis hvor det er lite eller ingen nerver. Derav trenger man bedøvelse kun på de stedene nålen går inn i huden og eventuelt ut av huden.

Hva må jeg huske på etter trådløft?

Man skal være forsiktig med trening de første 14 dager, og ikke gape høyt eller spise epler, gulrøtter, nøtter m.m. den første uken. Man skal ikke vaske håret de første 3 dagene etter behandling grunnet faren for infeksjon i startpunktet. Forsiktighetsreglene vil grundig gjennomgås ved konsultasjonstimen før behandling.

Vi kombinerer også, dersom det er behov for dette, trådløft med f.eks. filler behandling i områder hvor det trengs ekstra volum som trådene ikke kan gi. Vi kan også kombinere trådløftbehandling med generell mesoterapi eller PRP for å bedre hudkvaliteten ved tørr og sliten hud.

Hvilke resultater kan jeg forvente?

Du vil se resultater umiddelbart, og effektene vil faktisk bli bedre med tiden. Det er fordi trådene stimulerer hudens egen produksjon av kollagen, elastin og hyaluronsyre, som gjør huden sterkere og strammere.

Mens de biokompatible materialene resorberes, stimuleres det også til angiogenese (nydannelse av blodkar). Angiogenesen øker sirkulasjonen i området ved å stimulere til innvekst av kapillærer i områdene – bedret næringsopptak og friskere hud.

Hvor lang tid tar en behandling med trådløft?

De fleste behandlingene tar ca. 1-1,5 time å gjennomføre. Større behandlinger kan ta noe lengre tid.

Hva koster en behandling?

Prisene varierer ut fra hvor du ønsker behandling. F.eks. koster ansiktsløft fra 15.000kr (2 tråder hver side), eller lepper fra 7500kr. Se prislisten for utfyllende informasjon.

Hvorfor ta trådløft hos ProDerma Scandinavia?

 1. Vi har utviklet de mest effektive teknikkene da vi har lang erfaring, og vi kombinerer teknikkene for å få best mulig resultat som er tilpasset hver enkelt kunde.
 2. Vi bruker kun høykvalitets innovative PLACL-tråder som løfter vevet flere år tilbake – trygt og skånsomt, og med lang varighet.
 3. Våre behandlinger utføres av kun leger med mange år i bransjen.

Trådløft er ikke en prosedyre som er helt uten risiko og dessverre er trådløft fortsatt ikke en regulert prosedyre i Norge.  Det vil si at man ikke behøver å være helsepersonell for å utføre trådløft (det gjelder også fillerbehandlinger).  Det er mange useriøse aktører i bransjen uten formell utdanning som tilbyr både kurs og behandling i trådløftteknikker.

Ved å velge ProDerma Scandinavia, vet du at du får en norsk godkjent legespesialist med både norsk og internasjonal sertifisering. Vi kurser i trådløft og har oppdatert kunnskap i de nyeste materialer og teknikker. Vi er også kvalifisert til å håndtere alle evt. komplikasjoner som kan oppstå under og etter en behandling.

Ofte Stilte Spørsmål

PLACL-trådene er produsert og designet for å gi mest mulig løft og et resultat som vil vare. Det finnes flere ulike typer tråd-materiale på markedet i dag, f. eks. PDO, PCL og PLLA, men alle disse har større svakheter og kort varighet i kroppen. ProDerma bruker det beste tråd-materialet med dokumentert lengst varighet i vevet: PLACL. Dette er et biokompatibelt, resorberbart materiale som ikke avgir skadelige stoffer når det oppløses i huden. PLACL er en kombinasjon av PCL (Polycaprolacton) og PLLA (Polylactic-acid) som ble utviklet i Japan for å være sterkt og fleksibelt. Andre tråder er for myke, rigide eller ustabile for å gi en tilfredsstillende og varende effekt.
Trådkrokene er også helt unike. De støpes i ett med tråden, slik at tråden blir enda sterkere og gir enda mer langvarig løft. Lengste varighet mht. løft og revitalisering i følge studier er ca. 5 år, ca. 3-5 ganger lengre enn andre tråder.  Les nærmere om forskjellen mellom PLACL-tråder og Mint PDO-tråder nederst.

 • De som går på sterke antikoagulantia
 • De som har en uregulert diabetes
 • De som er immunsupprimerte, dårlig immunforsvar, behandles med kjemoterapi eller har generelt dårlig helsetilstand
 • De som er storrøykere
 • De som har pågående infeksjon i området
 • De som lider av hypertrofisk arrdannelse
 • Gravide og ammende kvinner
 • Pasienter under 18 år

Trådene vi benytter er laget av PLACL-materialet, og vi benytter til enhver tid de meste høykvalitets og innovative trådene på markedet som også har en bedre festeevne enn andre PLACL-tråder.  De beste trådene har formstøpte “innfestingkroker” på 12 sider av tråden versus 3 sider på andre sine.

1. Våre tråder er laget av PLACL, og ikke PDO som MINT er laget av. PLACL ligger 3 ganger så lenge i vevet, og derfor gir PLACL-tråder et resultat som varer minst 3-5 ganger så lenge som MINT. PLACL-materialet gir også mye bedre stimuli til vevet, både pga. materialet de er laget av og fordi disse trådene ligger mye lengre i vevet.
2. PDO (MINT) ligger kun 3-7 måneder i vevet, og studier viser at en tråd må ligge minst 9 måneder i vevet for å få en tilfredsstillende nydannelse av kollagen, elastin og hyaluronsyre, samt nydannelse av kapillærer i området.
3. MINT er ikke først ute med dette. Slike tråder har eksistert i over 20 år, og det er utrolig mange tråd-produsenter i dag som lager PDO. Dette er det mest vanlige materialet siden det er lettere å få CE på enn PLACL, fordi PDO oppløses så raskt i vevet.
4. Det er fortsatt få leverandører av PLACL fordi det er vanskeligere å få CE-godkjennelse på dette. Vi benytter kun CE-godkjennende produkter.
5. Studier viser at i løpet av 25 uker så var mer enn 60% eller mer av PDO tråder oppløst når den lå i et fuktig/vannbasert miljø. Når det gjelder PLACL så var det kun 30% eller enda mindre som var oppløst i løpet av 24 uker. Så oppløsningshastigheten mht. PDO er mye høyere enn PLACL. Derfor gir PLACL tråder mye bedre resultat på sikt.
6. PDO er mykere enn PLACL, og fordi det lages tynne kroker på alle tråder, så vil en myk krok holde mye kortere tid på vevet enn en krok som er laget av sterkere og stivere materiale.
7. Vi foretrekker tråder med helt unike kroker som veldig få i verden har maken til, og det er ikke riktig at MINT er forut for sin tid da det er utrolig mange PDO-produsenter verden over og som har holdt på i veldig mange år. Men uansett hvilke kroker man har, så må man først og fremst ha et materiale som ikke løses opp i løpet av noen få måneder.
8. Våre leverandører kan også levere PDO tråder, men de har valgt å ikke selge PDO da de kun vil levere det beste trådmaterialet med dokumentert lengst holdbarhet og dokumentert lengst varighet i vevet.
9. Således kan man si med sikkerhet at en PLACL-tråd gir et bedre resultat med lengre holdbarhet enn hvilken som helst PDO-tråd grunnet styrken og dens lave oppløsningshastighet. Vevet rundt reagerer veldig positivt på PLACL-tråder fordi de ligger 3 ganger så lenge i vevet som andre tråder som er forsøkt.
10. Mange kunder både i Norge og utlandet har prøvd PDO og MINT. De føler at resultatet er bra med en gang, men det varer ikke. Derfor har mange av disse gått over til PLACL-tråder.

Du kan oppleve hevelse, rødhet, ømhet, lett hodepine, smerter og / eller blåmerker etter behandlingen, men disse symptomene vil vanligvis gå over i løpet av 2-4 uker. Man kan også oppleve at huden folder seg noe, og blir noe ujevn og får ujevnheter/fordypninger i noen uker. Alle slike tilstander går bort av seg selv.

En sjelden gang kan disse symptomene vare lenger, og selv om trådene i de aller fleste tilfeller ikke gir allergier eller komplikasjoner, er det ingen garanti mot dette.

Forsiktighetsregler:

Du må sove på ryggen i minst 3 netter.

Du skal være forsiktig med å bevege området for mye og for hardt, og unngå brå bevegelser og veldig hard tygging de første 3 ukene.

Bruk mimikken i ansiktet minst mulig den første uken.

Menn skal ikke barbere seg på 1 uke etter behandling i ansiktet.

Ingen fysisk aktivitet de første 2 ukene som medfører mye bevegelse, økt puls og svetting. Lett fysisk aktivitet tillates etter disse to ukene.

Ikke dra eller trykk hardt i vevet der trådene er lagt de første 4 ukene.

Ingen hudbehandling de første 4 ukene.