BBL rumpeløft med filler

Trenden de siste årene har vært en mer fyldig og rund rumpe, og idealkroppen har endret seg fra lite former til formfrodige og vakre kvinner à la Marilyn Monroe og Kim Kardashian.

For mange kvinner er implantater og fettsugingskirurgi ikke ideelle på grunn av nedetid, økonomiske begrensninger, eller for lite fett på kroppen til å gjennomføre en slik prosedyre.  Grunnet høykomplikasjonsprosent for kirurgiske inngrep har det vært økt interesse i nyere, tryggere og mindre invasive behandlinger for rumpeforstørrelse.  Derfor er minimalt invasive helkroppsforyngelser slik som BBL med body filler blitt veldig populært i motsetning til tradisjonelle kirurgiske inngrep.

Hva er en butt lift med bodyfiller (BBL-filler)?

Fremskritt innen minimalt invasive kroppsbehandlinger har gjort det praktisk for folk å få den kroppen de ønsker uten å måtte forholde seg til nedetid eller høy risiko for komplikasjoner.

Dette er en minimalt invasiv fillerbehandling designet for å omforme og forbedre rumpa og hofter ved hjelp av hyaluronsyreinjeksjoner.  Hyaluronsyre produseres naturlig av kroppen og bidrar til fylde, fuktighet og fasthet i huden vår.

BBL med filler er for mange en effektiv måte å skape din «drømmerumpe» på. 

Denne behandlingen kan forbedre løftet, konturen og utseendet til både rumpa og hofter.  Ut ifra vår erfaring har vi også sett at denne type behandlingen har bidratt i enkelte tilfeller til å forbedre utseendet til strekkmerker, glatte ut cellulitter med noe bedret hudkvalitet.  Hyaluronsyre er et naturlig stoff som brukes i mange kosmetiske behandlinger, for eksempel leppe- og kinnforstørrelse, på grunn av dens umiddelbare fuktighetsgivende og volumiserende effekt.

Hvilke rumpe- og hofteområder kan behandles med bodyfiller?

Bodyfiller kan brukes på alle disse områdene:

behandlingsområder

Fordeler av et rumpeløft med filler?

Det er flere forskjellige fordeler med BBL-prosedyrer utført med fillerversus en brasiliansk buttlift.

 • Ingen narkose, du er våken og til stede.
 • Kort behandlingstid, normalt 30 minutter per område.
 • Ingen nedetid, du kan gå rett tilbake til jobb og sitte på rumpa.
 • Flott for normalvektige som ønsker en fyldigere og rundere rumpe.
 • Det hjelper også med å glatte ut huden og forbedre utseendet på cellulitter.
 • Godt alternativ hvis du ikke har nok fett til å høste med fettsuging for et brasiliansk rumpeløft.
 • Naturlig resultat med en gradvis endring av bakens størrelse og form og veldig fornøyde pasienter.

Kan behandlingen hjelpe med hip dips?

Ja!  På samme måte som man kan fylle ut rumpeballene med body filler kan man fylle ut hip dips.

Personer som opplever at de mangler volum på sidene (såkalte «hip dips») er perfekte kandidater for en filler butt lift.

Ofte stilte spørsmål

Aldersgrensen er 18 og alle friske mennesker fra 18 år og oppover kan få utført en BBL med filler.  De som har best effekt av en buttlift er spreke og aktive normalvektige mennesker med BMI fra under 20 til og med 25 og minimalt eksessfett.  Utover dette vil resultatet være noe svakere da det ofte er mye fett i glutealregionen (rumpemuskulatur) som kan maskere fylden påført med filler.

Generelt sett er du en god kandidat om:

 • Du ønsker å unngå et invasivt inngrep som innebærer bl.a. bruk av narkose
 • Du har ikke nok eksessfett for å få utført en Brazilian butt lift
 • Du føler deg utrygg på rumpas/hoftenes utseende
 • Du er realistisk om resultatene som kan oppnås med kroppen du har
 • Du ønsker mer spenstige, glattere og fyldigere rumpe og hofter

 Personer som opplever at de «mangler rumpe» eller har mistet litt volum på sidene (såkalte «hip dips», se nedenfor) eller bare ønsker seg en rundere rumpe er perfekte kandidater for en BBL med bodyfiller.  Dette gjelder også personer som har for lite fett å «høste», og dermed ikke kan gjennomføre en kirurgisk Brazilian buttlift.

Effekten synes umiddelbart etter behandling, men pga. hyaluronsyres kjemiske egenskaper man får en ytterligere volumøkning gradvis utover de påfølgende 2-4 ukene.  Generelt kan man forvente at det kommer ca. 25% mer volum i disse 2-4 ukene etter behandling.

Vanligvis varer en BBL-fillerbehandling minst ett år og i mange tilfeller varer den i 18-24 måneder.  Noen resultater kan til og med vare i flere år.  Dette varierer noe fra person til person.  

Metabolismen av hyaluronsyrefiller er avhengig av din egen kropps naturlige respons og hver kropp er unik.  Noen forbrenner hyaluronsyre fortere enn andre, og årsakene til dette er noe uklart.

Husk at hyaluronsyre er et stoff som kroppen reabsorberer gradvis, så det er ikke en endelig behandling.  For å opprette optimal effekt over tid er det ofte best å gjenta injeksjonene før all effekt av den foregående behandlingen er forsvunnet.

På grunn av størrelsen på det behandlede området, bruker vi generelt mye mer filler enn når vi behandler f. eks. ansiktet.  Hvor mye filler du vil trenge for å oppnå resultatet du ønsker avhenger av mange faktorer og er noe som vurderes på konsultasjon.  Har du lav BMI og en liten kropp, og ønsker et resultat som synes men samtidig ikke ser kunstig ut, vil du naturligvis ha behov for mindre filler enn noen med høy BMI som ønsker synlig volum.

Ønsker man mer volum, kan behandlingen gjentas ved behov.  Resultatene kommer gravis og blir bedre og bedre med hver behandling.  I de fleste tilfeller oppnås ønsket form med 2-4 økter, men én behandling kan ofte være nok.  Antall nødvendige behandlinger vil avhenge av din egen situasjon og ønsker, og dette er også noe som vil bli diskutert med deg ved konsultasjon.

Like før behandling vil vi innhente samtykke fra deg og gjennomgå egenerklæringsskjema for å dobbeltsjekke at oppgitte opplysninger stemmer.  I tilfeller hvor du har noen sisteminutt spørsmål, bekymringer eller behov vil vi diskutere disse med deg.  For at behandlingen vil kunne foregå på best mulig måte vil du bli lagt i mageleie og behandlingsområdet desinfisert med klorhexidinsprit.  For å gjøre prosedyren så smertefri som mulig, får du en injeksjon med lokalbedøvelse i huden hvor behandlingen skal foregå.  Vi bruker butt nål for å sprøyte inn filler ca. 1,5-2,5 cm under hudens overflate.  For å kunne tre butt nålen inn, brukes først en spiss nål for å lage et lite hull.  Avhengig av problemstillingen, brukes forskjellige injeksjonsteknikker for å tilføre filler til kroppen.  Prosedyren vil ta ca. 30 min per behandlet område (det vil si 30 min per side).  Etterpå skal området kraftig masseres i 10 min før innstikkstedene vaske på nytt med sprit og teipes igjen med Steri-Strips.

Som med enhver estetisk behandling, kan man oppleve litt ubehag.  Imidlertid bruker vi både lokalbedøvelse og spesielt designede butte nåler (cannula/pixelnål) for å redusere ubehag.  Derfor betegner vi behandlingen som mer eller mindre smertefri.  

Et lokalbedøvelsesmiddel brukes til å bedøve område som skal behandles.

En cannula brukes til å behandle området i stedet for en spiss nål.  En cannula muliggjør jevnere, kontinuerlig tilførsel av filler, og er også en god løsning for pasienter som er nervøse for nåler, da langt færre injeksjoner er nødvendig.

En cannula vil vanligvis bare kreve et lite antall innsettingspunkter da diameteren og lengden gjør at den kan nå mye lenger enn nåler, noe som også betyr at behandlingen overalt er mindre smertefullt.

Legen vil under hele behandlingen forsikre seg om at pasienten ikke føler ubehag.

Etter prosedyren kan du dra hjem eller tilbake til jobb samme dag.  Det er helt normalt at umiddelbart etter behandlingen og i løpet av de første dagene vil du ha noe ubehag i det behandlede området og blåmerker kan oppstå.  Pasienter kan også oppleve lett hevelse rundt injeksjonspunktene, dette kan håndteres ved bruk av Paracet eller Ibux.

I de fleste tilfeller er nedetiden minimal, og eventuelle blåmerker vil forsvinne i løpet av få dager. 

Du vil bli informert om noen etterbehandlingsteknikker som massasje for å hjelpe til med restitusjon hjemme og sikre at filleren er jevnt fordelt inne i huden.

Det endelige resultatet vil ikke sees umiddelbart, men om omtrent to til fire uker når hevelsen og rødheten har gått ned.  Generelt kan man forvente en volumøkning på 25% de neste ukene.  Dette er grunnen til at, avhengig av din situasjon og kropp, kan legen din bruke mindre filler på de behandlede områdene enn du selv har regnet ut.  Den totale restitusjonstiden er beregnet til tre til fire uker.

I forkant av behandling må du vurderes ved legekonsultasjon.  Det er viktig med en fullstendig sykehistorie for å identifisere potensielle legemiddelinteraksjoner, komorbiditeter (samsykelighet) og kontraindikasjoner til behandling samt fysisk undersøkelse av områdene som skal behandles.  Det vil blant annet tas forskjellige målinger av kroppens dimensjoner, vekt og fettprosent.  Orienteringspunkter vil tegnes på kroppen.  Behandlingsområdet vil bli fotografert til dokumentasjon og senere sammenligning.  

Det er viktig for oss å imøtekomme forventningene som ligger til grunn for et ønsket resultat og det er viktig å sette realistiske mål ut ifra dine ønsker og egne individuelle anatomiske forhold.  Dette vil diskuteres sammen med deg mens vi utarbeider en behandlingsplan og blir enige om mengden filler som skal brukes og prisen.  Du vil ha mulighet til å stille eventuelle spørsmål.  

Det er viktig at du informerer oss om eventuelle allergier du måtte ha, slik at vi kan avgjøre om du er egnet for behandling.  Vær oppmerksom på at vi bruker xylocain/lidokain/tetrakain i denne behandlingen, som er lokalbedøvelse.  Hvis du er allergisk eller sensitiv for lokalbedøvelse, kan du ikke få denne behandlingen.

Vennligst spis og drikk og gå på toalettet før avtalen.

Du må stoppe alle aspirinholdige produkter og alle medisiner som er kjente blodfortynnende minst 48 timer før behandling.

Vennligst ikke ta Ibux/Voltaren (NSAIDer) før etter behandlingen.  Paracet anbefales i stedet.

Unngå alkohol i minst 48 timer frem til din avtale.

Vi anbefaler å bruke løse klær til timen for å unngå irritasjon på injeksjonssteder.  Du kan bruke undertøy under avtalen, men vi anbefaler å unngå bukser/shorts da disse vil være i veien for behandlingen.  Du kan i stedet bruke g-streng.

Hvis du er bekymret for potensielle blåmerker, anbefaler vi å kjøpe arnica-krem da det er et ideelt naturlig stoff for å redusere blåmerker.  Dette kan påføres før og etter behandling på behandlingsområdet.

De første dagene etter behandling anbefaler vi å unngå å anstrenge seg for mye fysisk og unngå rigorøs fysisk aktivitet.  Konsumering av alkohol, spesielt i store mengder, frarådes sterkt.  Det er også viktig å unngå å utsette deg selv for ekstreme temperaturer som varme bad, dampbad, badstuer og solsenger.  For blåmerker anbefales arnica-krem.

En bandasje eller tape påføres injeksjonspunktene med et desinfeksjonsmiddel.  Det anbefales sterkt at pasienter holder den på i minst tre dager og unngår å bli våt.  Hvis den blir våt, rengjør den grundig med klorheksidinsalve og påfør tape (Steri-Strips) på nytt.

 • De første 6 timene etter behandling bør du ikke sitte ned lenger enn 1 TIME om gangen.  Dette er mindre viktig hvis du bare har fått filler i hoftene.
 • Skal du reise fra en annen by, anbefaler vi å overnatte dersom reisen er over 2 timer.
 • Du bør massere området daglig i en uke som instruert av legen din – start dette på DAG TO.  Masser 3 ganger daglig i 5 minutter med dypt klypende massasje.  Et elektrisk håndholdt massasjeapparat kan være lurt for best mulige resultater.
 • Unngå å trene i 3 dager.
 • Unngå store mengder alkohol i minst 48 timer.
 • Unngå ekstreme temperaturer som varme bad/solsenger/badstuer.

Fillerbehandlinger i rumpeområdet gjennomføres som regel uten fare for alvorlige bivirkninger eller behandlingskrevende komplikasjoner.  Man kan forvente da noe rødme, hevelse, ømhet, kløe og blåmerker etter prosedyren.  Som ved alle estetiske behandlinger er det alltid en liten risiko for infeksjon eller allergisk reaksjon.  Håndhygiene og renslighet av sårstedet er avgjørende for å forebygge infeksjon.  Injeksjonsstedene kan av og til blø, derfor er det viktig å holde området rent og tørt.  Arrdannelse og misfarging er uvanlig, men vennligst informere behandlende legen om du danner lett arr eller pigmenteringer.  Midlertidige akneutbrudd kan oppstå på injeksjonsstedet, men er forbigående.

Asymmetri mellom rumpeballene kan oppstå og er heldigvis oftest subtil.  Dette er vanligvis relatert til allerede eksisterende asymmetri, f.eks. mange folk favoriserer den ene hoften over den andre.  En liten justering ved oppfølgende behandling vil vanligvis korrigere dette.

Klumpedannelse (granulom/fremmedlegemereaksjon) har en sannsynlighet for å inntreffe i hvert 1/ 10 000 – 1/100 000 tilfelle. Det er også en fare for komplikasjoner og risiko tilknyttet utilsiktet injeksjon i blodåre eller muskel, og det er derfor viktig å velge godt trente leger til din behandling.

Hoftas ytterkant følger vanligvis en kurve som ser ut som den er tegnet med en gradskive.  Hip dips oppstår når hoftene gjør det motsatt og sees som innover kurvende fordypninger ved overgangen mellom hoftekammene og lårene.  Disse fordypningene kan være små og knapt merkbare, eller de kan være ganske innsunkne og fremtredende.  Det å ha hip dips kan skyldes mange årsaker, men er for det meste genetiske og en del av vår naturlige skjelettkropp.  Veldig fremtredende hip dips er for det meste bestemt av formen på beinene dine og lokal fordeling av fettvev.

10 mL 4990,-
20 mL 6990,-
30 mL 10990,-
40 mL 11990,-
50 mL 15990,-
60 mL 16990,-
80 mL 19990,-
100 mL 23990,-
150 mL 33990,

Våre pasienter er mange, og vi får mange gode tilbakemeldinger på våre behandlinger og den gode service vi yter.

SERVICE OG OMSORG: Vi er stolte av pasientbehandling og erfaring, derfor vil vårt erfarne team sørge for at ditt besøk og behandling er så informativ, komfortabel og profesjonell som mulig.

KLINIKKPLASSERING: Behandlingen utføres på vår klinikk i hjertet av pulserende Lillestrøm stasjon.  Vår beliggenhet er unik, med 12 minutter til Gardermoen og 10 minutter til Oslo S.  Fra klinikken er det ca. to minutters gange til togskinnene.

Vi holder til i 3. etasje i den gamle stasjonsbygningen.

HØY PASIENTTILFREDSHET: Pasientene våre er veldig fornøyde med resultatene, noe som resulterer i at mange kommer tilbake for å ha flere områder.  Vi har også mange som anbefaler venner og familie til klinikken.

Har du ytterligere spørsmål?  Vær så snill å kontakt oss.

 • Gravide eller ammende kvinner
 • Pågående infeksjoner i eller rundt behandlingsområdet (HSV, Cellulitt, osv.)
 • Keloide/hypertrofiske arr
 • Blødersykdom eller pasienter på antikoagulasjon (Marevan og NOACS)
 • Immunosuppresive pasienter
 • Atrofisk hud (steroidebruk, bindevevssykdommer)
 • Aktiv dermatose i behandlingsområdet (psoriasis, eksem)
 • Tidligere allergiske reaksjoner
 • Urealistiske forventninger
 • Personer med dysmorfisk kroppsbilde eller andre psykiske lidelser som tilsier at behandling ikke er aktuelt