Tear Trough - Behandlingen for trøtte øyne

Du føler deg kanskje ikke trøtt… men ingen føler seg vel med trøtte øyne. Behandlingen passer for deg med mørke ringer eller grove trekk under øynene.

Hva er tear trough?

Tear trough eller «tåregropen» på norsk oppstår gradvis under øyet når fettvevet forsvinner. Noen har også medfødt lite volum under øyehulen. Mens ansiktet eldres, forandrer benstrukturen seg. Øyehulen blir større og vi mister volum i midtre ansikt. Aldring medfører også at det volumet vi har fra før synker ned. Behandling av tear trough er en mye benyttet behandling som reduserer mørke ringer og utjevner poser under øynene, og frisker opp et slitent uttrykk. For enkelte holder det å tilføre litt volum i tåregropen. For andre kan det også være behov for å volumisere kinnet og strukturene i midtre del av ansiktet. Dette er noe som legen vil diskutere med deg ved konsultasjon.

Hvordan foregår behandlingen?

Ved hjelp av en svært tynn nål, injiseres en spesiell filler under huden i området. Dette vil gi økt volum som løfter huden og gir ønsket korreksjon. Man kan regne med mildt ubehag, men dette er ikke en smertefull behandling.

Hva kan jeg forvente etter behandlingen?

Man vil kunne se en umiddelbar forbedring, men det tar tid for hyaluronsyre å binde væske for å skape volum. Pga. dette vil endelig resultat ikke vises før etter ca. 4 uker. Varigheten av behandlingen er veldig individuelt, men 9-18 måneder er normalt. Det er vanlig å bli litt hoven i etterkant av behandling og enkelte ganger kan det oppstå blåmerker, men dette vil forsvinne i løpet av to uker. Dagen etter behandling kan man begynne å bruke sminke på området.

Det anbefales også å kombinere fillerbehandling med et mesoterapiprodukt under øynene for et friskere utseende. Lege vil foreslå hvordan dette kan utføres for best mulig resultat.

Er jeg en kandidat for behandling?
De aller fleste mellom 18-70 er gode kandidater for behandling av tear trough.

Pris

Med inntil 1 mL filler kr. 3125,-

Behandlinger for trotte oyne i lillestrom

Hvorfor ta behandling hos ProDerma Scandinavia?

Området rundt øyet er delikat med utallige nerver og blodbaner som kan ta stor skade av feil behandling. Viktigheten av å kunne anatomi og avanserte injeksjonsteknikker kan ikke understrekes godt nok. Vi anbefaler alltid våre pasienter at de velger en sertifisert estetisk lege.  Noen assosierte farer med denne behandlingen kan være:

Klumper:

Ved injeksjon av filler kan det oppstå klumper. Dette er ufarlig og produktet kan bearbeides på egenhånd ved massasje for en jevnere fordeling av produktet. Ta kontakt for videre oppfølgning dersom det oppstår harde klumper som ikke lar seg massere bort på egenhånd.

Infeksjonsfare:

Etter en behandling vil det være små innstikksteder som er mottakelige for bakterier og mikrober. Det er derfor viktig å ikke ta på injeksjonsstedet samt avvente med å smøre krem eller leppepomade på behandlingsstedet i minst to – 2 – timer etter behandlingen.

Hevelse og blåmerker:

Etter filler-injeksjoner vil det behandlede området bli ømt, vondt, hovent, rødlig og i noen tilfeller kan det oppstå blåmerker. Blåmerker er vanlig og helt ufarlig, og forsvinner normalt av seg selv innen 7 dager. Smerter i det behandlede området er normalt og burde behandles med paracet 1 gram og 600mg ibuprofen hver 6 time de 3 påfølgende dagene. Smerten er ufarlig, men skyldes traume etter prosedyren og fillerens vekst i vevet. Ta kontakt for oppfølgning hvis sterk smerte vedvarer ut over de 3 første dagene.

Unngå:

Aktiviteter som gir rødme og økt blodsirkulasjon som sterk varme, trening, solarium og alkohol til hevelsen og smerten har avtatt da dette kan forsterke hevelsen og smerten i området.

Unngå tannlegebesøk samme dag som behandling med filler.

Annet:

Behandlingen medfører en rekke sjeldne risikoer som: vedvarende hevelse, asymmetri, vedvarende misfarging av huden (grå, blå eller rødlig misfarging), abscesser (byller, hulrom fylt med puss), infeksjon, granulom (knuter bestående av kornet vev), overfølsomhet i ett område, arrdannelse, allergiske reaksjoner med kløe, hevelse og i svært sjeldne tilfeller anafylaksi. Det kan utvikles indurasjoner (forhardninger) eller knuter ved injeksjonsstedet. Det finnes også en mulig risiko for komplikasjoner ved utilsiktet injeksjon i blodårer eller muskler. Derfor er det av avgjørende betydning å velge meget kompetente leger for din behandling.

Kontraindikasjoner

  • Gravide eller ammende kvinner
  • Pågående infeksjoner i eller rundt behandlingsområdet (HSV, Cellulitt, osv.)
  • Keloide/hypertrofiske arr
  • Blødersykdom eller pasienter på antikoagulasjon (Marevan og NOACS)
  • Immunosuppresive pasienter
  • Atrofisk hud (steroidebruk, bindevevssykdommer)
  • Aktiv dermatose i behandlingsområdet (psoriasis, eksem)
  • Tidligere allergiske reaksjoner
  • Urealistiske forventninger
  • Personer med dysmorfisk kroppsbilde eller andre psykiske lidelser som tilsier at behandling ikke er aktuelt