Fjerning av pigmentflekker

Nå kan pigmentflekker fjernes enkelt og helt uproblematisk.

Har du pigmentflekker du ønsker å fjerne?  Selv om det er ufarlig, kan fødselsmerker, melasma, solskader og annen misfarging av huden være en årsak til bekymring blant både menn og kvinner.  Tidligere har misfarging vært utfordrende og komplisert å fjerne med konvensjonelle behandlinger.  I dag finnes det håp i form av banebrytende picosekund-laserteknologi.

Picosekund-laseren fungerer ved å sende ultrakorte energipulser – uten varme – til målrettede problemområder.  Laserens innvirkning på huden er intens, og knuser problemet med hudpigment eller partikler.  Disse blir deretter eliminert naturlig av kroppen.

Picosekund-lasere benytter seg av ikke-kirurgisk, ikke-invasiv teknologi som kan brukes til å behandle de fleste vanlige hudfeil, inkludert flekker forårsaket av solskader og aknearr.  Vår laser med pico-teknologi er desidert den mest avanserte på markedet.  Den gir merkbare, permanente resultater på færre økter enn sammenlignbare alternativer og er trygg, krever minimal nedetid og kan brukes over hele ansiktet og kroppen.

Hva er pigmentflekker?

Pigmenter finnes i mange forskjellige typer, former og fasonger.

Lentigo solare, også kalt leverflekker, er den vanligste typen og omfatter godartede lysebrune til mellombrune flate flekker i huden.  «Solare» er latinsk for sol og disse flekkene kalles også solflekker eller aldersflekker.  De kommer med årene mest av soleksponering og har ingenting med leveren å gjøre.  Risikofaktorer for å få lentigo solare er soling, mørk hudtype, alder og arv.

Postinflammatorisk hyperpigmentering oppstår etter skader, traumer, betennelses- eller irritasjonstilstander i huden og forsvinner etter en tid.

Fregner kalles efelider på fagspråk og er vanligst hos barn og unge voksne med blå øyne og lyst eller rødt hår.  De kommer ved soleksponering og forsvinner i løpet av vinteren.

Seboreiske keratoser er også kalt flate talgvorter og er godartede, helt flate lysebrune flekker som kan likne på leverflekker.

Melasma er en tilstand som viser seg med brune flekker i ansiktet som rammer mest kvinner.  Pigmenteringen sees tydeligst i panna, over kinnbein og rundt munnen og blir synlig etter kort tids soleksponering.  I mange tilfeller er årsaken ukjent, men hormonelle endringer som graviditet eller p-piller kan forårsake tilstanden.

Lentigo maligna er en pigmentflekk på solskadet hud og en såkalt «premalign tilstand».  Dette vil si at flekkene bestående av uregelmessige pigmentceller kan utvikle seg til en type ondartet hudkreft (lentigo maligna melanom).

Hvordan oppstår pigmentflekker?

Pigmentering av huden er avhengig av hudtype og soleksponeringsgrad.  Pigmentcellene (melanocytter på fagspråk) i huden produserer et protein som heter melanin.  Har du en mørk hudtype, har du samme antall melanocytter som hos mennesker med lys hudtype, men dine melanocytter produserer mer melanin.  Det blir også dannet mer melanin der huden er skadet med eksempelvis ultraviolett stråling, fysisk traume eller akne.  Hormonelle endringer kan gi økt pigmentering, f. eks. gjennom graviditet eller pga. enkelte medikamenter.  Noen hudsykdommer og tilstander kan også forårsake økt pigmentering over hele kroppen, eller kun deler av kroppen.  Årsaken til pigmentflekker kan også være genetikk, men soleksponering er hovedårsaken.

Hva innebærer fjerning av pigmentflekker med picolaser?

Leverflekker (aldersflekker), fregner, melasma, seborreiske keratoser, må vurderes før eventuell behandling planlegges.  Laserbehandling med picosekund-teknologi gir svært gode resultater i behandling av pigmentflekker.

Laseren fornyer huden i området som blir behandlet slik at man får fjernet eller sterkt redusert pigmentflekkene ved at laseren skaper en termisk skade på et målområde.  Den laserbehandlede huden utløser kroppens naturlige helbredelsesprosess og kollagenproduksjonen stimuleres, reparerer og remodellerer huden.

Picosekund-laseren fungerer ved å sende ultrakorte energipulser – uten varme – til målrettede problemområder.  Laserens innvirkning på huden er intens, og knuser problemet med hudpigment eller partikler.  Disse blir deretter eliminert naturlig av kroppen.

Picosekund-lasere benytter seg av ikke-kirurgisk, ikke-invasiv teknologi som kan brukes til å behandle de fleste vanlige hudfeil, inkludert flekker forårsaket av solskader og aknearr.  Vår laser med pico-teknologi er desidert den mest avanserte på markedet.  Den gir merkbare, permanente resultater på færre økter enn sammenlignbare alternativer og er trygg, krever minimal nedetid og kan brukes over hele ansiktet og kroppen.

Hva innebærer prosedyren?

Før behandling

Før behandlingen starter vil vi utføre en konsultasjon hvor man tar for seg vanlige spørsmål og ser på området som skal behandles for å finne passende behandlingsmetode.

Unngå sol på området som skal behandles i minst 4 uker før behandlingen skal starte.  Soling før laserbehandling kan forårsake midlertidig pigmenttap, men rammer imidlertid kun 1% av pasientgruppen.  I tiden før behandlingen, unngå bruk av kremer da disse gjerne inneholder fruktsyrer som kan gjøre huden ømfintlig og redusere smertetoleransen.

Behandlingen

Før behandlingen blir området bedøvet med krem eller lokalbedøvelse.  Laseren trenger ned i huden og fornyer huden i området som blir behandlet og den nye huden vil komme tilbake sterkere enn den var.  Resultatene varierer fra person til person, men i de fleste tilfeller vil laserbehandling gi gode resultater.  Normalt trengs kun det helt opptil 3 behandlinger for å fjerne pigmentflekker med et varig resultat, men mindre pigmenterings endringer og små flekker ser vi en god helbredelse av allerede etter en behandling.

Etter behandling

Etter behandlingen kan det forekomme noe rødme i huden, dette vil normalt gi seg etter et par til tre dager.  Bruk av en god fuktighetskrem anbefales på de behandlede områdene.  I påfølgende tid etter skal ikke huden utsettes for direkte sollys.  Dermed er det viktig å unngå sterkt sollys den første tiden, og du må være flink til å benytte høy solfaktor.

Ofte stilte spørsmål

Alt etter problemstilling, så vil det trenges normalt sett kun én behandling, avhengig av størrelse og type.  Erfaringsmessig ser vi at de aller fleste varianter og vanskelighetsgrader av ulik type hyperpigmentering er behandlet ferdig etter inntil 3 behandlinger.

Vanlige bivirkninger omfatter ubehag, smerte, midlertidig rødhet.  Blåmerker, skrubbsår, brannsår og avskalling av hud og infeksjon kan i sjeldne tilfeller forekomme.  Laserbehandling kan gi synlige mønstre i huden.  Der det registreres noen pigmentforskjeller i huden etter behandling så skyldes det energi fra laserstrålene.  Slike pigmentforskjeller er uforutsigbare og vil normalt forsvinne av seg selv innen kort tid, men i enkelte tilfeller blir pigmentforskjellene permanente.  Selv om dette oppstår ekstremt sjelden, så er det ikke noen grunn til å være urolig, for vår nye picosekund-laser kan også korrigere dette.  For å minske risikoen for at det kan oppstå pigmentforandringer i huden må du unngå soling 3-4 uker før og etter behandling.

Pasienter med mørkere hudtyper har en høyere risiko for komplikasjoner som hypopigmentering, hyperpigmentering, skrubbsår, arrdannelse og andre variable resultater.  I veldig sjeldne tilfeller kan det oppstå øyeskader selv med beskyttelsesbriller.

Returnerende virusinfeksjoner som f. eks. herpes kan aktiveres av laserbehandling.  Tatovering eller permanent makeup i det behandlede området kan forsvinne ved behandling.

Fordelen ved bruk av vår picosekund-laser er at den utvikler langt mindre varme, som igjen betyr mindre smerter.  Området som skal behandles vil bli bedøvet med krem eller lokalbedøvelse avhengig av størrelsen på området som vi skal behandle.  Derfor betegner vi behandlingen som mer eller mindre smertefri.  Under selve behandlingen kan det forekomme følelsen av små stikk, men dette er veldig individuelt fra pasient til pasient.  Våre lasere benytter teknologi som reduserer denne følelsen ved at den kjøler ned området den behandler.  Kjøling av hudområdet før, under og etter behandlingen reduserer smerte, og eventuell rødme som kan dukke opp i tiden etter behandlingen.  Laserbehandleren vil under hele behandlingen forsikre seg om at pasienten ikke føler ubehag.

Pico-laserteknologi muliggjør rask, effektiv, svært selektiv behandling av pigmenterte lesjoner og tatoveringer (i behandlebare farger).  Denne laseren øker også elastinproduksjonen i huden, noe som resulterer i en mykere, fyldigere og mer ungdommelig hudfarge.

Pico-laseren fungerer ved å sende ultrakorte energipulser – uten varme – til målrettede problemområder.  Laserens innvirkning på huden er intens, og knuser pigmentene i området som skal behandles.  Disse blir deretter eliminert naturlig av kroppen.

Pico-laseren er ekstremt presis, og sørger for at vi oppnår den såkalt optimale fotomekaniske effekten.  Selv om dens energipulser er svært konsentrerte, er laserens effekt skånsom mot det ytre laget av huden.  Pico-behandlinger brenner ikke huden – og pasienter opplever vanligvis svært lite eller ingen ubehag i løpet av behandlingen.

Picolaser kan brukes til å behandle et stort utvalg av hudsykdommer og pigmenteringsendringer.  De vanligste inkluderer misfarging, arrdannelse og fjerning av tatoveringer.  Dessuten kan Pico-lasere justeres for å produsere en rekke bølgelengder tilpasset dine behandlingsbehov for en målrettet måte for å fjerne overfladisk pigmentering.

Det beste: Picolaserteknologi er sterk og effektiv nok til å gi merkbare resultater på bare én økt.  Det er også trygt, noe som gjør det til et populært valg blant de med sensitiv hud.

Prisen for fjerning av pigmentflekker ligger på 1950,- per område per behandling.

Se vår prisliste for oppdaterte priser og behandlinger.

SERVICE OG OMSORG: Vi er stolte av pasientbehandling og erfaring, derfor vil vårt erfarne team sørge for at ditt besøk og behandling er så informativ, komfortabel og profesjonell som mulig.

KLINIKKPLASSERING: Behandlingen utføres på vår klinikk i hjertet av pulserende Lillestrøm stasjon.  Vår beliggenhet er unik, med 12 minutter til Gardermoen og 10 minutter til Oslo S.  Fra klinikken er det ca. to minutters gange til togskinnene.

Vi holder til i 3 etasje i den gamle stasjonsbygningen.

HØY PASIENTTILFREDSHET: Pasientene våre er veldig fornøyde med resultatene, noe som resulterer i at mange kommer tilbake for å ha flere områder.  Vi har også mange som anbefaler venner og familie til klinikken.

Har du ytterligere spørsmål?  Vær så snill å kontakt oss.

Velkommen.