Hudfornyelse med CO2-laser

Behandling med fraksjonert CO2-laser gjør underverker for huden

Laserbehandlingene vi utfører ved ProDerma er et godt alternativ for deg som ønsker en betydelig reduksjon av rynker i ansiktet, solskader, fjerne eller redusere grove porer mm.  Fraksjonert CO2-laser behandler både hudens ytterste hudlag og underhuden hvilket resulterer i at hudens kollagenproduksjon og elastisitet øker.

Når vi eldes får vi alle rynker i ulik grad, dette skyldes hovedsakelig at huden mister sin elastisitet.  Kollagenet i underhuden reduseres med tiden, og rynkene våre kommer gradvis frem.

Det er mange ulike faktorer som kan påvirke utviklingen av rynker.  Alkohol, røyking, eksponering for sollys, dårlig kost, dårlig søvn, skiftarbeid, genetikk og/eller arvelige forhold er gjeldene faktorer som påvirker dette.

Vi ved ProDerma har et sterkt ønske om at alle som besøker oss skal føle seg trygge og oppnå ønsket resultat.  Det er nettopp derfor vi har investert i det mest avanserte utstyret som er tilgengelig på markedet og bruker ulike behandlingsmetoder for å fjerne rynker.  Vi har gode erfaringer med bruk av fraksjonal CO2-laser, og en slik laserbehandling gir huden økt glød med en god oppstrammingseffekt.

Hvilke problemstillinger og kroppsområder kan vi behandle med fraksjonert CO2-laser?

Med vår CO2-laser kan vi fjerne alle typer uønskede hudforandringer som solskader og solflekker, aldersflekker, aldersvorter, føflekker, fettkuler, café-au-lait-flekker, fødselsmerker, fibromer, hudmerker (hudtager), mollusker, keratoser (aktiniske og seboreiske), xanthelasma og vorter med eller uten pigment.

Vi kan også redusere alle typer arr, rynker, strekkmerker og store porer.  Vi utfører laserbehandlinger for ulike typer hudforandringer og etter lang erfaring vet vi at CO2-laser er svært effektivt.  Vennligst bestill en gratis konsultasjon for å høre mer om hvordan laserbehandling vil hjelpe deg med dine hudforandringer.

Hva er fraksjonert CO2-laser og hvordan fungerer den?

Laser virker ved en bølgelengde av høyenergilys som, når den fokuseres på en viss hudtilstand, skaper varme og dermed ødelegger de syke cellene.  Ulike typer lasere bruker forskjellige medier for å produsere laserstrålen.  Mediet forsterker lys med en viss bølgelengde når det passerer gjennom det.  En CO2-laser har et aktivt lasermedium som er en blanding av 3 gasser i et rør bestående av karbondioksid, nitrogen og helium.  Når elektrisitet sendes gjennom dette gassfylte røret, produseres lys i korte, konsentrerte stråler med en bølgelengde på 10600nm.  Denne bølgelengden absorberes av vannmolekyler og resultatet er vaporisering av hudceller.  CO2-laserstrålen trenger gjennom de øvre hudlagene og når inn i dermis.  Gjennom nøyaktig styring av energimengde og gjentatte passeringer over behandlingsområdet, oppnår man en kontrollert nedsliping av huden ved å skape små mikroskopiske områder med termisk skade.  Denne kontrollerte skaden stimulerer ny kollagenproduksjon dypt i huden og erstatter den skadede hudoverflaten med nye epidermale celler.  Enkelt sagt er dette en form for peeling.

Hvorfor er fraksjonert CO2-laser bedre enn vanlig «gammeldags» CO2-laser?

En fullstendig ablativ CO2-laser er en smertefull behandling som fjerner hele overflatelaget av huden og har lang nedetid og restitusjonstid.  Fraksjonerte (eller fraksjonale) lasere fungerer derimot ved å bryte laserstråler opp i mindre enheter, slik at de retter seg mot mellom 25% og 40% av hudens overflate, og lar resten være intakt.  Den omkringliggende intakte huden hjelper til med å kickstarte helbredelsen ved å forsynde skadet hud med vekstfaktorer samtidig som produksjonen av nytt kollagen og omsetningen av nye celler stimuleres.  Ettersom et flertall av huden forblir uskadet, gir fraksjonerte lasere en raskere restitusjon, slik at pasienter kan komme tilbake til arbeid og gjenoppta andre daglige aktiviteter raskere.

Hvor mange behandlinger trenger jeg, når vil jeg se resultatet og hvor lenge varer effekten?

Antall behandlinger varier med omfanget av behandlingsområdet.  Resultatene vil forbedres fra gang til gang, så det er opp til hver pasient hvor mange behandlinger man ønsker.  Personer med alvorlige aknearr kan trenge mer enn én behandling for å være fornøyd med resultatene.

Rynker forsvinner ikke for alltid, men reduseres.  Aldringsprosessen fortsetter etter behandlingen, så resultatet er ikke permanent og huden vil endres over tid som del av den naturlige aldringsprosessen.  Aldringseffekten er individuell, og hudpåvirkningene er forskjellige fra person til person, så det er umulig å si hvor lenge laserbehandlingens effekt vil være merkbar.  Arv er en viktig faktor som man ikke kan gjøre noe med.  Ytre faktorer som sollys kan man til en viss grad omgå, og for røykere er det å stumpe røyken et effektivt tiltak for å stagge hudens aldringsprosess.

Endelige resultater sees 8-12 uker etter prosedyren.  Resultatene kan vare i opptil tre år og man kan forlenge dem ved å ta en og annen lettere laserbehandling, f. eks. Hollywood Carbon Laser Peel.  På lengre sikt kan det lønne seg å følge opp med en ny CO2-laserbehandling for å holde huden ved like.

Ofte stilte spørsmål

Før behandlingen

Vi pleier å si at når høsten kommer så starter laser-sesongen.  Det er noen enkle huskeregler, som å unngå å få sol på det området som skal behandles i minst 4 uker før behandlingen skal påbegynnes.  Årsaken til dette er at soling før laserbehandlingen kan forårsake temporært pigmenttap, men rammer imidlertid kun 1% av pasientene.  Unngå også bruk av hudkremer de siste dagene før behandlingen, da disse gjerne ofte inneholder fruktsyrer som vil kunne gjøre huden langt mer ømfintlig.  Bruk heller ikke sminke dagen før behandlingen.

Behandlingen

Før behandlingen blir området vi skal behandle alltid bedøvet med krem eller en lokalbedøvelse.  Avhengig av lokasjon på kroppen, kan det ta opptil en time for at kremen penetrerer huden helt og full effekt oppnås.  Du vil da få beskyttelsesbriller for å beskytte øynene under prosedyren.  Deretter vil laseren føres over behandlingsområdet.  Antall pass avhenger av hvor aggressiv behandlingen skal være.  Laserens konsentrerte energi trenger ned i huden og fornyer huden i området som blir behandlet.  Hele prosedyren tar omtrent 20 til 30 minutter for ansiktet og litt lenger for større deler av kroppen.

 Etter behandlingen

Nedetiden og helbredelsesprosessen avhenger av problemstillingen og hudens følsomhet, og derav behandlingsintensitet og aggressivitet.  Ved de mest minimale inngrepene kan det forekomme rødme i huden etter behandling som normalt sett gir seg i løpet av noen timer.  Etter en vanlig «gjennomsnittlig» behandling gir rødme seg etter 2-3 dager, men hos enkelte kan dette vedvare i inntil en uke.  Etter mer intense behandlinger på en høyere innstilling, kan det være behov for noen dager fri fra jobben.  De aller fleste er helbredet og presentabel innen 12 dager, men huden kan virke bronsert eller rød i omtrent to uker.  Hvis dette oppleves som plagsomt, kan området dekkes med krem eller pudder.  Bruk av fuktighetskrem anbefales på de behandlede områdene.  Det er viktig at man ikke plukker eller skreller noen flak eller skorper.  Kalde kompresser kan brukes for å lindre ubehag.  Å sove med hodet hevet litt kan redusere hevelse.  Det tar vanligvis en uke eller to før det dannes ny hud i det behandlede området, men det kan også ta lengre tid.  Det interessante er at den nye huden som skapes, vil komme tilbake sterkere enn den var.  Resultatene varierer fra person til person, men i de fleste tilfeller vil fraksjonal CO2-laserbehandling gi gode resultater.

Kontraindikasjoner er forhold som i et spesielt tilfelle taler imot en viss handlemåte, f.eks. behandlingsmetode. Det motsatte er indikasjon, som er en grunn til å gjennomføre et bestemt tiltak. 

Personer som har spesielt sensitiv hud eller er utsatt for vitiligo, keloide arr, psoriasis eller sklerodermi (en tilstand som raskt øker kollagenproduksjonen) bør unngå behandling med fraksjonal laser eller annen ablativ laser, som bare vil irritere huden ytterligere.  Det samme gjelder for de som har blitt diagnostisert med hudkreft, selv om lasere kan gi betydelig forbedring av arr når kreften er fjernet.  Vanligvis er personer med brune eller mørke hudtoner mer utsatt for laserindusert melasma eller hyperpigmentering, mens de med lyse til middels hudtoner tolererer prosedyren godt.

Unngå laserbehandlinger hvis du bruker medisiner som forårsaker økt lysfølsomhet.  Disse inkluderer tretinoin-baserte geler og kremer som Retin-A/Zalna og akne-antibiotika som tetracyklin, minocyklin, doksycyklin eller erytromycin.  Fraksjonerte lasere kan heller ikke brukes på pasienter som har tatt Accutane i løpet av de siste 12 månedene, da dette kan øke sjansen for arrdannelse.  Det er ennå ikke konkluderende studier på bruk av laser når du er gravid eller ammer, så det anbefales ikke behandling hvis du venter eller ammer.

Akne, milia og herpesforkjølelsessår kan også blusse opp etter behandling.  Hvis du er utsatt for forkjølelsessår, er det fordelaktig å starte en antiviral behandling to dager før behandlingen.

En intakt hudbarriere er det beste forsvarslaget mot infeksjon.  Per definisjon perforerer fraksjonert CO2-laser hudbarrieren og muliggjør potensiell infeksjon etter prosedyren.  Imidlertid er dette en sjelden komplikasjon og vi har ikke hatt et eneste tilfelle av infeksjon etter laserbehandling.

Noen fraksjonerte lasere anbefales ikke for personer med oliven eller brun hud, på grunn av risikoen for å utvikle melasma eller andre typer hyperpigmentering.

Hevelse, rødhet og mild misfarging av huden med små prikker på huden kan oppstå etter behandling.  Dog er blødning, blemmer, væsking og skorpedannelse uvanlig ved mindre intensive behandlinger.

Det er en viss risiko for arrdannelse, som kan være midlertidig eller permanent og kan føre til hypo- eller hyperpigmentering.  Disse risikoene er betydelig mindre vanlige med fraksjonerte lasere, men er fortsatt mulig.  Den beste måten å unngå disse komplikasjonene på er ved å velge en klinikk som har erfaring med laserbehandlinger.

Du må unngå soleksponering i minst en uke etter en fraksjonert laserbehandling og være flittig med å påføre solkrem hver dag for å opprettholde resultatene.

Å bruke solkrem med høy SPF er ekstremt viktig etter behandling for å unngå pigmentforandringer i huden.

Fraksjonerte lasere skader huden på et mikroskopisk nivå, så behandlingen kan være ubehagelig – den kan føles varm eller som en klype eller knepping av en gummistrikk – men smertenivået vil avhenge av din egen smerteterskel, behandlingsintensitet og type bedøvelse som blir benyttet.

Med det sagt vil behandlingsområdet bli lokalbedøvet med en egnet bedøvelseskrem eller en lokalbedøvelse, alt avhengig av størrelsen på området som skal behandles.  Behandlingen betegnes da som smertefri.

Enkelte hudtilstander kan være komplekse og krever en helhetlig tilnærming med tett oppfølging.  Priser og behandlingsforløp avtales da individuelt ved konsultasjon.  Med det sagt så ligger et fraksjonert ansiktsløft rundt ca. kr 9990,- i gjennomsnitt.  For å høre mer om hvordan fraksjonert CO2-laserbehandling vil hjelpe deg med dine hudproblemstillinger, bestill en gratis uforpliktende konsultasjon i dag.

Fraksjonerte laserbehandlinger kan føre til brannskader eller arrdannelse når de utføres av en uerfaren leverandør.  Det er heller ingen absolutt garanti for at behandlingen ikke vil gi negative virkninger.  Dette skjer imidlertid sjelden med erfarne behandlere, og er vanligst ved ordinær, «gammeldags» CO2-laserbehandling.

Alle ProDerma sine fraksjonerte lasere er godkjent av de amerikanske helsemyndighetene (FDA) for sikkerhet ved behandling av «periorbitale rynker (kråketær), aknearr, kirurgiske arr, dyskromi (misfarging) og pigmenterte lesjoner, som aldersflekker, solflekker og melasma.»  Videre er sikkerheten dokumentert ved flere kliniske studier, f. eks. denne

som bemerker at behandling med våre fraksjonerte lasere er veldig trygt «når det brukes i henhold til aksepterte parametere.»  Dette betyr ekstra sikkerhet for deg når du velger en av våre erfarne behandlere med grundig kunnskap om laserbehandlinger og etterbehandling, som effektivt kan behandle eventuelle komplikasjoner.

SERVICE OG OMSORG: Vi er stolte av pasientbehandling og erfaring, derfor vil vårt erfarne team sørge for at ditt besøk og behandling er så informativ, komfortabel og profesjonell som mulig.

KLINIKKPLASSERING: Behandlingen utføres på vår klinikk i hjertet av pulserende Lillestrøm stasjon.  Vår beliggenhet er unik, med 12 minutter til Gardermoen og 10 minutter til Oslo S.  Fra klinikken er det ca. to minutters gange til togskinnene.

Vi holder til i 3 etasje i den gamle stasjonsbygningen.

HØY PASIENTTILFREDSHET: Pasientene våre er veldig fornøyde med resultatene, noe som resulterer i at mange kommer tilbake for å ha flere områder.  Vi har også mange som anbefaler venner og familie til klinikken.

Har du ytterligere spørsmål?  Vær så snill å kontakt oss.

Velkommen.