Permanent hårfjerning

Med banebrytende laserteknologi

Alle hudtyper, alle hårfarger

Vi tilbyr en effektiv og skånsom behandling med laser hvor enn det finnes uønsket hårvekst. Foruten å drive en medisinsk estetisk klinikk, er vi også importør av de laserne vi benytter i våre behandlinger. Du kan derfor være trygg på at vi har den mest moderne teknologien tilgjengelig.

For deg som kunde, vet vi at man er opptatt av resultater og at det ikke er tilfredsstillende å gå til 10-15 behandlinger for å fjerne uønsket hårvekst. Vi benytter en av markedets raskeste lasere som har fire ulike bølgelengder, som betyr at vi kan fjerne alle typer hår uavhengig av hudfarge eller hudtype.

Hvem er egnet for behandling?

Alle kan fjerne hår med vår laser. Hverken hårfarge eller hudtype er en utfordring for oss. Derimot så kan vi ikke behandle de som har en hudsykdom eller infeksjon i området som skal behandles.

Er du gravid eller tar medisiner som gjør huden ømfintlig mot laser, må du vente med å ta behandling.

Hvor mange behandlinger med hårfjerning trenger jeg?

Antall behandlinger varierer avhengig av hvilket område som skal behandles og hvilken hår- og hudtype du har. Antall behandlinger er svært individuelt, og påvirkes av en rekke ulike faktorer. Normalt trenges 4-8 behandlinger, og det er viktig å overholde behandlingsplanen for å oppnå best resultat.

Behandlingsintervallene varier mellom 4-6 uker, avhengig av hvilket område som skal behandles sett i forhold til hårets vekstfase.

Hårets vekstfaser

Det er kun hår som er i en vekstfase som kan behandles, noe som innebærer at du må være barbert ved behandling. De tre fasene håret går gjennom kalles den anagene (vekst), den katagene (overgang) og den telogene (hvile) fasen. Hvert hår på kroppen din er på et eget sted i de tre fasene, det er ikke slik at alle hårene utvikles samtidig. Du kan lese mer om dette i vår FAQ.

Hvordan forberede seg til laser hårfjerning

Unngå sol på området som skal behandles i minst 4 uker før behandlingen skal starte. Soling før laserbehandling kan forårsake midlertidig pigmenttap, men rammer imidlertid kun 1 av 100 (1%) forutsatt kyndig vurdering før behandling.

I tillegg bør du:

  • Ikke bruk hårfjerningsmetoder som voksing og napping som fjerner hårroten de siste 4 ukene før behandling.
  • Ikke bruke hudkrem brukes de siste dagene før behandling da disse inneholder fruktsyrer.
  • Starte med barbering 2-3 dager før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase.

Hvordan laserbehandling for hårfjerning foregår

Under behandlingen

Området som skal behandles vil bli barbert og nedkjølt, deretter påført ultralydgele. Dette er for å redusere smerte og øker laserens evne til å trenge igjennom huden. Vi bruker diodelaser som har en bølgelengde på 755, 808, 940 og 1064 nanometer, dette er den av de mest effektive hårfjerningslasere på markedet. Hårfjerning med laser foregår ved at laserlyset blir absorbert av det mørke pigmentet i hårstrået og ned til hårsekken/roten. Hårrøttene ødelegges ved temperaturer omkring 70-80°C. Håret faller gradvis bort etter 1-3 uker.

Etter behandlingen

Etter behandlingen kan huden være litt rød, dette gir seg som regel 1-3 timer. Det er viktig at du ikke utsetter det behandlede området mot sollys, bruk solkrem med høy faktor dersom du skal oppholde deg i solen. Man kan med fordel bruke fuktighetskremer på området som er behandlet for å bevare fuktigheten i huden.

Bivirkninger ved permanent hårreduksjon med laser

Vanlige bivirkninger omfatter ubehag, smerte, midlertidig rødhet. Blåmerker, skrubbsår, brannsår og avskalling av hud og infeksjon kan i sjeldne tilfeller forekomme. Hårfjerning kan gi synlige mønstre i huden. Der det registreres noen pigmentforskjeller i huden etter behandling så skyldes det energi fra laserstrålene. Slike pigmentforskjeller er uforutsigbare og vil normalt forsvinne av seg selv innen kort tid, men i enkelte tilfeller blir pigmentforskjellene permanente.

Pasienter med mørkere hudtyper har en høyere risiko for komplikasjoner som hypopigmentering, hyperpigmentering, skrubbsår, arrdannelse og andre variable resultater. I veldig sjeldne tilfeller kan det oppstå øyeskader selv med beskyttelsesbriller.

Returnerende virusinfeksjoner som f.eks. herpes kan aktiveres av hårfjerningsbehandling med laser. Tatovering eller permanent makeup i det behandlede området kan forsvinne ved behandling.

Ofte stilte spørsmål

Prisen for en behandling med permanent laserhårfjerning starter på 700kr (øyenbryn), men ta en titt i vår oppdaterte prisliste for kosmetiske behandlinger.

Hårreduksjonen er dokumentert permanent, og det er vitenskapelig belegg for å garantere permanent resultat med mindre det foreligger hormonelt betinget økt hårvekst hos pasienten (hirsutisme). Hormoner kan også endre seg, slik at vi anbefaler en oppfølgingsbehandling etter ca. 24 mnd.

Selve behandlingen er mer eller mindre smertefri, men under selve behandlingen kan det forekomme følelsen av små stikk, men dette er veldig individuelt fra pasient til pasient. Våre lasere benytter teknologi som reduserer denne følelsen ved at den kjøler ned området den behandler. Kjøling av hudområdet før, under og etter behandlingen reduserer smerte, og eventuell rødme som kan dukke opp i tiden etter behandlingen. Lyspulsene fra laseren er svært kortvarige, og sammenlignet med elektrolyse oppleves behandlingen som lite smertefull. Laserbehandleren vil under hele behandlingen forsikre seg om at pasienten ikke føler ubehag.

Gammel forskning har vist at det var bedre å unngå laserhårfjerning ved samtidig bruk av Accutane (isotretinoin) på grunn av antydet økt risiko for lysfølsomhet og arrdannelse, men nyere studier har vist kombinasjonen å være trygt.

 

Vår laser for hårfjerning opererer med 4 ulike bølgelengder på 755, 808, 940 og 1064 nanometer som derfor gjør det mulig til at vi kan hjelpe alle med å fjerne uønsket hårvekst.

Hårsykluser

Hår vokser i en syklus med vekslende perioder av vekstfasen (anagenfasen), hvilefasen (telogenfase), nedbrytningsfasen (katagenfasen), og hårtapsfasen (eksogenfasen). Laseren fungerer kun på hårsekker som er i vekstfasen, da hårsekken inneholder mest pigment som blir absorbert av laserlyset. Vekstfasen varierer med plasseringen på kroppen og man kan derfor behandle visse områder hyppigere enn andre. Grunnen til at man trenger flere behandlinger er at ikke alle hårsekkene er i vekstfasen samtidig.
Håret vokser ved at cellene i nedre del av hårsekken deler seg og skyver de eldre cellene utover, samtidig som cellene gjennomgår en forhorningsprosess som fører til at de blir helt fylt av keratin og gjennomgår en programmert celledød (apoptose). Den delen av håret som stikker opp av huden er derfor et dødt materiale. Keratinproteinener er bundet sammen til en bestemt struktur ved hjelp av bindinger mellom svovelatomer (disulfidbindinger).
Hver hårsekk er forbundet med en liten muskel (arrector pili) som ved sammentrekning får håret til å reise seg og gir huden preg av gåsehud.

Talgkjertlene har sin utførselsgang i øvre del av hårsekkene. Talgen smører håret og kommer ut på huden gjennom hårsekkenes åpninger.

Den anagene fasen – vekstfasen

Den anagene fasen er vekstfasen til håret. I denne fasen vokser håret omtrent 1 cm i måneden. Fasen starter i papillen og kan vare fra to til syv år. Cellene rundt papillen deler seg og lager nye hårfibre.

Den katagene fasen – overgangsfasen

Den katagene fasen varer omtrent i to uker. Hårsekken krymper, og håret kuttes fra papillen. Håret presses deretter ut av hårsekken, noe som gjør at det fortsatt blir lengre, selv om det har sluttet å vokse.

Den telogene fasen – hvilefasen

Etter den katagene fasen, går håret over i en hvilefase. I denne perioden hviler hårsekken, og det produseres ingen hår. Denne fasen varer i én til fire måneder. Et sted mellom 10% – 15% av alle hårene på hodet ditt er enhver tid i denne fasen.

Den eksogene fasen – hårtapsfasen

Etter hvilefasen begynner håret å vokse igjen. Når håret begynner å vokse, vil det gamle hårstrået falle ut. Det vil da se ut som du mister hår, men det som egentlig skjer er at det kommer ut et nytt hårstrå som presser ut det gamle. Vi er nå tilbake til den anagene fasen

Både huden din og håret inneholder pigmenter, også kjent som melanin. Laseren varmer opp pigmentet i håret slik at hårroten blir ødelagt av varmen, samtidig som man reduserer skaden på huden. Jo sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge jo raskere og bedre resultat vil man få. Vi justerer laseren til hva som er riktig for din hudtype, samt finjusterer størrelsen på laserens behandlingsområde. Laseren skanner hudområdet, kjøler ned og sender deretter laserpulser ned i hårroten som gjør at hårsekken dør.

Hudtype er viktig ettersom mørke hudpigmenter konkurrerer med hårpigmenter om absorpsjon av laserstråling. Fitzpatrik-hudtype skal alltid vurderes da mørkere hudtyper krever bruk av lengre bølgelengder, noe som utgjør en lavere risiko for bivirkninger fra absorpsjon av laserenergi i huden.

Hudtyper deles inn i en skala som kalles Fitzpatrick-skalaen. Det er et numerisk klassifiseringsskjema for menneskelig hudfarge. Den ble utviklet i 1975 av amerikansk hudlege Thomas B. Fitzpatrick som en måte å estimere responsen til forskjellige hudtyper på ultrafiolett lys. Vår maskin passer til alle hudtyper fra 1 til 6 hvorav 6 er mørk.

Fitzpatrick hudtype 1

De vanlige egenskapene til hudtype 1 er:
Blek hud, fregner, rødt hår.
Elfenben hud før soleksponering
Lyseblå, lysegrå eller lysegrønne øyne
Naturlig blondt eller rødt hår

Solreaksjoner for hudtype 1:
Blir alltid solbrent
Flasser alltid
Fregner vises
Ingen brunfarge oppnås

Fitzpatrick hudtype 2

De vanlige egenskapene til hudtype 2 er:
Lys hud, blondt hår og blå øyne
Lys hud før soleksponering
Blå, grå eller grønne øyne
Naturlig blondt hår

Solreaksjoner for hudtype 2:
Blir fort solbrent og flasser ofte
Fregner vises ofte
Oppnår ingen eller lite brunfarge

Fitzpatrick hudtype 3

De vanlige egenskapene til hudtype 3 er:
Solbrun hud og lysebrunt blondt hår.
Mørkere hvit hud, med gullfarge
Hassel eller brune øyne
Naturlig mørkt blondt eller lysebrunt hår

Solreaksjoner for hudtype 3:
Huden kan fregne
Blir noen ganger solbrent
Flasser av og til

Fitzpatrick hudtype 4

De vanlige egenskapene til denne hudtypen er:
Brun hud, brunt eller svart hår og brune øyne.
Oliven eller lysebrun hud
Mørkebrune øyne
Naturlig mørkebrunt hår eller sort hår

Solreaksjoner for hudtype 4:
Har nesten aldri fregner
Blir ikke lett solbrent
Oppnår raskt brunfarge

Fitzpatrick hudtype 5

De vanlige egenskapene til denne hudtypen er:
Brun eller mørk brun hud
Mørkebrune øyne
Naturlig mørkebrunt eller svart hår

Solreaksjoner for hudtype 5:
Sjelden fregner
Blir nesten aldri solbrent
Oppnår alltid farge

Fitzpatrick hudtype 6

De vanlige egenskapene til denne hudtypen er:
Mørkebrun til svart hud
Mørkebrune eller svarte øyne
Naturlig svart hår

Solreaksjoner for hudtype 6:
Fregner aldri
Blir aldri solbrent
Oppnår alltid raskt mørk sort farge

Ja, det er lurt å begynne barberingen allerede 2-3 dager før du kommer til behandling, for at den skal være mest effektiv. Vi vil også barbere deg før vi utfører behandlingen.

Siden laserne som brukes til hårfjerning ikke inneholder UV-lys kan de ikke forårsake hudkreft. Imidlertid forstår vi om du er bekymret for behandlingen, og vi anbefaler deg å kontakte oss for en hyggelig samtale der du vil få alle spørsmål besvart. Laser hårfjerning er veldig trygt når den utføres av en erfaren lege ved en anerkjent klinikk. For at du kan føle deg trygg på behandlingen, kan du enten lære mer om Dr. Nathan Wayne eller lese en av våre mange anmeldelser på Google.

Det ideelle er 24 timer etter behandling, men til nød kan man dusje 6-8 timer etter behandlig. Bruk lunkent vann og unngå sterke produkter, skrubber, peelingvotter eller vaskesvamp (loofah) på behandlingsområdene.