Radiofrekvens hudoppstramming

“Dette er en av våre favorittbehandlinger, som både vi og pasientene våre elsker”

Behandlingen er godkjent av FDA som en behandling for å redusere tynne linjer, rynker og akne-arr, forbedre hudtonen og tekstur, og stramme opp områder med slapp hud i ansiktet.

Hva kan en radiofrekvens hudoppstramming hjelpe med?

 • Løs eller slapp hud i ansikt, kjevelinje, hals og kropp
 • Rynker og tynne linjer i ansikt, hals og dekolletasje
 • Arrdannelse fra akne
 • Strekkmerker
 • Misfarging

Over tid vil huden din vise tegn på alder. Det er naturlig: Huden løsner fordi den begynner å miste proteiner kalt kollagen og elastin, stoffene som gjør huden fast. Resultatet er rynker, heng, eller et utseende på hender, nakke og ansikt som man gjerne ønsker forbedret.

Hvordan kan en radiofrekvens behandling hjelpe meg?

Radiofrekvens hudoppstramming er en sikker, effektiv anti-aldring behandling for en rekke forskjellige deler av kroppen. Det er hos oss en svært populær behandling for ansikt og nakke området. Det kan også hjelpe med løs hud rundt magen eller overarmene. Selv bryster og rumpe kan løftes med bruk av radiobølge behandling.

Hva kan jeg forvente av en radiofrekvens hudoppstramming?

Du vil begynne å se endringer i huden din allerede etter din første behandling.

I løpet av de første 24 timene kan du se rødhet, eller føle prikking og ømhet i hudoverflaten. Disse symptomene forsvinner raskt. I sjeldne tilfeller har folk rapportert smerte eller blemmer fra behandlingen, og det er heller ikke farlig. Det skyldes varmeutvikling, og på disse områdene vil huden bare flasse av, slik at ny hud kommer frem.

De viktigste forbedringene av hudens tetthet vil komme senere, ved kollagendannelse ca. 3-4 uker senere. Huden kan fortsette å bli strammere opptil seks måneder etter radiofrekvensbehandlingen.

Det er mange fordeler med RF Face lift, og en av de er at du ikke vil ha behov for restitusjonstid. Du kan være i stand til å gå tilbake til normale aktiviteter rett etter behandlingen. 

Hva innebærer prosedyren?

Før behandling
Vi vil gjennomgå sykehistorien din for å sikre at du er egnet for behandlingen, undersøkelse av behandlingsområder for å bestemme behandlingssteder/metode og forklare prosedyren. 

Behandlingen
En behandling hos oss kan ta omtrent 30 til 90 minutter. Tidsbruken er avhengig av hvor mye hud du ønsker å behandle eller har behandlet. Behandlingen vil gi deg minimum av ubehag, og vi definerer den som smertefri.   

En Radio frekvens basert hudoppstrammende behandling kan brukes som en enkelt behandling eller kombinert med en andre prosedyrer Morpheus8 microneedling, ultherapy, fillere, botulinumtoksin osv.).

Etter behandling
Etter at du har fullført en RF-behandling, vil det være noe rødhet og moderat hevelse i en times tid etter behandlingen, I de fleste tilfeller kan du være i stand til å bruke din vanlige sminke og gå tilbake til dine vanlige aktiviteter samme dag som etter behandlingen. Vi vil gi deg de nødvendige hudpleieinstruksjonene før og etter behandling når du bestiller en dato for prosedyren.

Hva er en radiofrekvens hudoppstramming?

Radiofrekvens hudoppstramming (RF-behandling), er en såkalt ikke-invasiv behandling som fungerer ved at pulser av radiofrekvensenergi trenger ned og inn i huden ved at vi holder et behandlingsinstrument mot huden din, dette instrumentet er igjen koblet til en maskin som generer riktige radiobølger med tilpassede bølgelengder og pulser for optimale behandlingsresultater.

For at effekten skal bli så optimal som mulig kjører vi en såkalt bipolar prosess hvor du holder en håndholdt jordingsmekanisme samtidig som vi behandler deg.

Kontakt oss for en konsultasjon

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Prisen på radiofrekvens hudoppstramming varierer. Kostnaden vil avhenge av størrelsen på området du ønsker å ha behandlet. Den gjennomsnittlige kostnaden er kr 5-10.000kr, men det kan være mer hvis du har et stort område som ønskes behandlet.

Noen trenger kun én behandling for å få full effekt, men det er avhengig av alvorlighetsgraden av problemene. Det er ikke uvanlig med 1-5 økter med 4-6 ukers mellomrom. Vi vil diskutere antall behandlinger med deg på konsultasjonen under din første behandling.

En behandling hos oss kan ta omtrent 30 til 90 minutter. Tidsbruken er avhengig av hvor mye hud du ønsker å behandle eller har behandlet.

Effekten av radiofrekvens hudoppstramming er ikke så langvarig som fra kirurgisk behandling, men kommer uten de mulige bivirkningene, og har flere års varighet. 

Når du først har gjennomgått behandlingen, trenger du ikke å gjenta den på et år eller to. Dermale fillere må til sammenligning ha gjentagende behandlinger, flere ganger i året.

Behandlingen vil gi deg minimum av ubehag, og vi definerer den som smertefri.

Den ideelle kandidaten for behandling med Radio Frequency er menn og kvinner fra 18-100 år som ønsker en bedre, strammere og friskere hud.

Du bør snakke med oss hvis du har spørsmål om hvorvidt radiofrekvens hudoppstramming vil være en riktig behandling for deg. Vi vil snakke med deg om din medisinske historie, og hva du ønsker å oppnå med behandlingen for å legge en plan for et aktuelt behandlingsforløp. Vår erfaring er at omtrent alle – menn som kvinner – vil ha stor nytte av en slik behandling.

Hos ProDerma behandler vi som oftest nedre del av ansikt og hals, men alle områder i ansiktet og på kroppen som viser rynker, misfarging eller akne-arr er egnet for behandling.

Bruk av gode kremer og solkrem kan bedre effekten av selve behandlingen. I de fleste tilfeller vil du være i stand til å bruke sminke og gå tilbake til vanlige aktiviteter neste dag. Vi vil gi deg de nødvendige hudpleieinstruksjonene før og etter behandling når du har vært hos oss.

Behandling med RF skal ikke utføres på pasienter med:

 • pacemaker, defibrillator eller annet elektronisk implantat i kroppen
 • hudsykdom eller infeksjon i behandlingsområdet
 • permanente fillere i behandlingsområdet, eksempelvis PMMA-filler
 • kobberspiral ved behandling av nedre mageregion
 • aktiv rosacea
 • abscess (byll) i munnen ved ansiktsbehandling

Kontraindikasjoner er forhold som i et spesielt tilfelle taler imot en viss handlemåte, f.eks. behandlingsmetode. Det motsatte er indikasjon, som er en grunn til å gjennomføre et bestemt tiltak. 

Radiofrekvens behandling gir samme resultater for alle hudtyper, og gjør ingen skade på huden.  Den innovative teknologien reduserer også risikoen for post-inflammatorisk hyperpigmentering, som gjør at du blir rød i huden, noe som er en vanlig bivirkning ved resurfacing-teknikker.

Som med enhver kosmetisk behandling, kan det noen ganger observeres hevelse, rødhet eller blåmerker, men disse effektene forsvinner i løpet av et par dager. Vanligvis vil huden føles stram umiddelbart etter behandling.

Synlige resultater kan sees innen få dager etter behandlingen, men vanligvis etter tre uker vises de mest merkbare resultatene ettersom prosessen med kollagen- og elastinproduksjon for å stramme opp området naturlig tar noen uker å fullføre.  Forbedringene fortsetter opptil tre måneder etter behandling.