Sculptura buttlift

Uten kirurgi
buttlift sculptura lillestrom

Sculptra Butt Lift (ikke-kirurgisk rumpeløft)
Trenden de siste årene har vært en mer fyldig og rund rumpe, og både Brazilian buttlift og rumpeimplantat-operasjoner har skutt i været samtidig som idealkroppen har endret seg fra lite former til formfrodige og vakre kvinner à la Marilyn Monroe og Kim Kardashian, som har utpregede kvinnehofter og stor bakende.  For mange kvinner er implantater og fettsugingskirurgi ikke ideelle på grunn av nedetid, økonomiske begrensninger, eller for lite fett på kroppen til å gjennomføre en slik prosedyre.  Grunnet høy komplikasjonsprosent for implantater (21,6%) og fettransplantater (9,9%) har det vært økt interesse i nyere, tryggere og mindre invasive behandlinger for rumpeforstørrelse.  Derfor er minimalt invasive helkroppsforyngelser slik som Sculptra blitt veldig populært i motsetning til tradisjonelle kirurgiske inngrep.

Hva er en Sculptra Butt Lift?
Sculptra er en injiserbar filler laget av poly-L-melkesyre (PLLA), en biostimulator.  I motsetning til fillere laget av hyaluronsyre som umiddelbart fyller ut huden, utløser Sculptra en inflammatorisk respons som stimulerer kroppen til å produsere både arrvev og kollagen, noe som betyr at rumpekinnene fyller seg ut innenfra.  Med bruk av Sculptra i større doser kan vi skape et enda større volum.  Dette gjør den ideell for de som søker en mer naturlig effekt enn kirurgiske implantater.  Det er også et flott alternativ til et brasiliansk rumpeløft, en prosedyre der fett transplanteres til baken fra andre deler av kroppen.  Ethvert kirurgisk rumpeløft krever lang nedetid der du ikke kan sitte på baken i 4 uker, men med Sculptra vil du ikke oppleve noe nedetid.

Hvilke rumpeområder kan behandles med Sculptra?
behandlingsområder

Kan Sculptra brukes andre steder på kroppen?
Ja! Sculptra ble først godkjent av FDA i USA til behandling av «lipoatrophy» eller «facial wasting», rett og slett tap av fett i ansiktet som følge av noen sykdommer. Sculptra brukes i dag mest «off label», det vil si når et legemiddel forskrives til bruk utenfor godkjent bruksområde, og kan brukes overalt på kroppen der man ønsker glattere hud og forbedring av utseendet. Noen områder hvor Sculptra brukes er cellulitter på magen, lår, overarmer m.fl., dype furer på dekolletasje, hender og i ansiktet, slapp og hengende hud på halsen, langs kjeven og kinnbein m.m.

Er jeg en kandidat for Sculptra?
Aldersgrensen er 18 og alle friske mennesker mellom 18-70 år kan få Sculptra, men de som har best effekt av en Sculptra buttlift er spreke og aktive normalvektige mennesker med BMI fra under 20 til og med 25 og minimalt eksessfett. Utover dette vil resultatet være noe svakere da det ofte er mye fett i glutealregionen (rumpemuskulatur) som maskerer for mye av kollagendannelsen i vevet.

Personer som opplever at de «mangler rumpe» eller har mistet litt volum på sidene (såkalte «hip dips») eller bare ønsker seg en rundere rumpe er perfekte kandidater for Sculptra Butt Lift. Dette gjelder også personer som har for lite fett å «høste», og dermed ikke kan gjennomføre en kirurgisk Brazilian buttlift.

Er det noen kontraindikasjoner til behandling med Sculptra? 
Kontraindikasjoner er forhold som i et spesielt tilfelle taler imot en viss handlemåte, for eksempel en behandlingsmetode.  Det motsatte er indikasjon, som er en grunn til å gjennomføre et bestemt tiltak.  Kontraindikasjonene til behandling med Sculptra er:

 • BMI >30
 • Gravide eller ammende kvinner
 • Pasienter som tar immundempende midler.
 • Atrofisk hud (pasienter med bindevevssykdommer og steroidbrukere)
 • Aktiv dermatose i behandlingsområdet (hudsykdommer psoriasis og eksem)
 • Aktivt herpesutbrudd, inflammasjon, utslett, infeksjon eller tumorer i behandlingsområdet
 • Tidligere allergiske reaksjon mot poly-L-melkesyre (PLLA)
 • Urealistiske forventinger
 • Dysmorfisk kroppsbilde og øvrige psykiske lidelser
 • Personer med blødersykdom kan gjennomføre behandling forutsatt at man seponerer antikoagulasjon (blodfortynnende) i minst 3 dager før behandling (om dette lar seg gjøre)

Hva må jeg gjøre før en behandling med Sculptra?
I forkant av behandling må du vurderes ved legekonsultasjon.  Det er viktig med en fullstendig sykehistorie for å identifisere potensielle legemiddel interaksjoner, komorbiditeter (samsykelighet) og kontraindikasjoner til behandling samt fysisk undersøkelse av områdene som skal behandles.  Det vil blant annet tas forskjellige målinger av kroppens dimensjoner, vekt og fettprosent.  Orienteringspunkter vil tegnes på kroppen.  Behandlingsområdet vil bli fotografert til dokumentasjon og senere sammenligning.

Det er viktig for oss å imøtekomme forventningene som ligger til grunn for et ønsket resultat og det er viktig å sette realistiske mål ut ifra dine ønsker og egne individuelle anatomiske forhold.  Dette vil diskuteres sammen med deg mens vi utarbeider en behandlingsplan og blir enige om mengden Sculptra som skal brukes og prisen.  Du vil ha mulighet til å stille eventuelle spørsmål.

Hvordan foregår et rumpeløft med Sculptra?
Sculptra kommer som pulver i hetteglass og 48 timer før behandling blander vi Sculptra med sterilt vann for at det skal løses opp.  Like før behandling blander vi oppløsningen med lokalbedøvelse og så ytterligere med sterilt saltvann.  Du vil bli lagt i mageleie og området desinfisert med klorhexidinsprit.  For å gjøre prosedyren så smertefri som mulig, får du en injeksjon med lokalbedøvelse i huden hvor behandlingen skal foregå.  Alternativt kan bedøvelseskrem smøres på huden i området ca. 20-30 min før behandling.  Vi bruker butt nål for å sprøyte inn Sculptra ca. 1,5-2,5 cm under hudens overflate.  For å kunne tre butt nålen inn, brukes først en spiss nål for å lage et lite hull.  Avhengig av problemstillingen, brukes forskjellige injeksjonsteknikker for å tilføre Sculptra til kroppen.  Prosedyren vil ta ca. 30 min per behandlet område.  Etterpå skal området kraftig masseres i 15 min før innstikkstedene vaske på nytt med sprit og teipes igjen.

Hva må jeg gjøre etter en behandling med Sculptra?
Etter behandling med Sculptra er det flere retningslinjer man må følge med tanke på 5-5-5-regelen.  Det vil si masser behandlede områder i 5 min 5 ganger daglig i 5 dager (inntil 7-10 dager ved behov).  Et elektrisk håndholdt massasjeapparat kan være lurt for best mulige resultater.

Det er også viktig at du beveger deg etter prosedyren, men rigorøs fysisk aktivitet skal unngås i 24-48 timer eller frem til hevelsen går ned, og du skal være oppmerksom på sittestillingen din i 2 uker.

Hvor mange behandlinger trengs og hvor lenge varer det?
Sculptra krever flere behandlinger med ca. en måned fra hverandre og resultatet forbedrer seg over tid.  4-5 behandlinger er ofte nødvendig for «body conturing» med Sculptra.  Resultatene vil vanligvis vare to til tre år.  Noen studier der det har blitt brukt store mengder Sculptra har vist fortsatt effekt etter 5 år.  Dette gjør Sculptra Butt Lift ideelt for pasienter som ønsker naturlige resultater, ikke har tid til utvinning, eller har ikke fettområder som er store nok til å utføre fettsuging.

Fordeler av Sculptra Butt Lift?
Det er flere forskjellige fordeler med Sculptra Butt Lift-prosedyrer versus en brasiliansk buttlift.

 • Ingen narkose, du er våken og til stede.
 • Kort behandlingstid, normalt 30 minutter per område.
 • Ingen nedetid, du kan gå rett tilbake til jobb og sitte på rumpa.
 • Flott for normalvektige som ønsker en fyldigere og rundere rumpe.
 • Det hjelper også med å glatte ut huden og forbedre utseendet på cellulitter.
 • Godt alternativ hvis du ikke har nok fett til å høste med fettsuging for et brasiliansk rumpeløft.
 • Naturlig resultat med en gradvis endring av bakenes størrelse og form og veldig fornøyde pasienter.

Hvor mange hetteglass med Sculptra vil jeg trenge?  Hvilket resultat kan jeg forvente?  
De fleste vil se et subtilt men betydelig løft av baken etter første eller andre injeksjonssesjon, noe som gjør at bakenden får et lekkert og spenstig utseende, samt konturert fasong med estetisk godt samsvar til resten av kroppen.  Multiple behandlinger vil kreves for best mulig biostimulerende effekt.  Resultater avhenger av og tilsvarer injisert volum, antall gjennomførte behandlinger og din egen biostimulerende respons, men generelt sett kan man forvente en maksimal størrelsesøkning på mellom ca. 2,5-5 cm etter endt behandlingsopplegg.  Optimalt resultat vil kunne sees 3-6 måneder pluss etter endt behandling.

Når det gjelder antall hetteglass som brukes, avhenger dette av ønsket resultat, rumpestørrelse fra før og budsjett.  Dette vil gjennomgås og diskuteres sammen med deg ved konsultasjon.  I gjennomsnitt om man ønsker et betydelig løft, vil det kreves 5 hetteglass per rumpeball per behandlingssesjon.  Ønsker man enda mer dramatiske resultater, kan inntil 10 hetteglass per side brukes.

For å oppnå enda mer løft, volum og forbedring av hudkvaliteten kan prosedyren kombineres med microneedling, PRP (vampyrbehandling), trådløft, radiofrekvent hudoppstramming og fettknusing, mikrofokusert ultralyd og høyintensitetsfokusert elektromagnetiske muskelbyggingsapparater.

Er det noen bivirkninger?  Potensielle komplikasjoner?
Behandling med Sculptra i rumpeområdet gjennomføres som regel uten fare for alvorlige bivirkninger eller behandlingskrevende komplikasjoner.  Man kan forvente da noe rødme, hevelse, ømhet, kløe og blåmerker etter prosedyren.  Som ved alle estetiske behandlinger er det alltid en liten risiko for infeksjon eller allergisk reaksjon.

Asymmetri mellom rumpeballene kan oppstå og er heldigvis oftest subtil.  Dette er vanligvis relatert til allerede eksisterende asymmetri, f.eks. mange folk favoriserer den ene hoften over den andre.  En liten justering ved oppfølgende behandling vil vanligvis korrigere dette.

Klumpdannelser (noduler og papler) kan oppstå, men da mest når Sculptra ikke blandes riktig eller om usedvanlige store mengder Sculptra blir brukt.  Klumper kan også oppstå umiddelbart etter injeksjon, men kraftig massasje umiddelbart etter injeksjon samt selvmassasje i de 5-7 dagene etter behandling reduserer risikoen av denne komplikasjonen.  Noen ganger kan forsinkede klumpdannelser oppstå, sannsynligvis som resultat av granulomatøse fremmedlegemereaksjoner.  Et granulom er en knuteformet ansamling av betennelsesceller og bindevev og oppstår oftest som følge av kronisk betennelse, som kan ha mange forskjellige utløsende faktorer.

Er det forskjell mellom Sculptra og såkalte «bodyfillers»?
«Bodyfillers» er laget av hyaluronsyre og mens de gir umiddelbart volum i området, er det noen viktige ulemper.  For det første er effekten noe kortvarig ettersom hyaluronsyre er nedbrytbar og forsvinner fort fra kroppen, og noen har høyere forbrenning av hyaluronsyre enn andre.  Man kan forvente at effekten varer inntil ett år.  Det er også høy risiko for migrering av hyaluronsyrefiller vekk fra injeksjonsstedet, spesielt i områder som er utsatt for mye bevegelse og trykk, sånn som med rumpeballene.  I tillegg er behandling med kroppsfillere dyrt.  Fordelen er da at man får en umiddelbar og forutsigbar effekt.

PLLA-fillere har derimot fordelen av å være et biostimulerende produkt som gir bløtvev både en umiddelbar fylde samt tiltagende volumisering gjennom langsiktig kollagendannelse og vevsombygging.  Ulempene er at det er dyrt, effekten er ikke umiddelbar, det kan ikke fjernes da kroppen må gjøre dette selv og det er begrensinger i hvor mye volum kan oppnås.  Sammenlignet med kroppsfillere er prisen billigere på sikt ettersom effekten varer 2-3 ganger så lenge.

Øvrige ofte stilte spørsmål

Spørsmål: Jeg har hatt Brazilian Butt Lift, kan jeg også få Sculptra?

Svar: Ja, det kan du.  Man kan starte med Sculptra-injeksjoner ca. 3 måneder etter BBL når hevelsen har gått ned og gjenværende fettcellene er fylt opp.

Spørsmål: Er dette noe dere har gjort mye, eller er det ganske nytt?

Svar: Behandlingen kom til Norge først for et par år siden, men man kan finne journalartikler som beskriver metoden fra tilbake til 2012 i USA.

Spørsmål: Har du noen før- og etterbilder av arbeidet ditt?

Spørsmål: Jag lurer på om dere har før og etter bilder på Sculptra behandling av rumpe?

Svar: Ja, vi har bilder av vårt arbeid, men pga. GDPR, taushetsplikt, manglende samtykke og markedsføringsregler i Norge har vi dessverre ikke lov til å dele de fleste slike bilder på sosiale mediekanaler.  Vi kan imidlertid sende noen bilder av arbeidet på epost i tilfeller der vi har innhentet samtykke til publisering av bilder.

Spørsmål: Jeg har «hip dips» som jeg ikke klarer å bli kvitt med trening.  Passer Sculptra buttlift for å fjerne hip dips?

Svar: Ja, Sculptra passer veldig bra til å fylle ut hip dips.

Spørsmål: Jeg bor i Stavanger.  Hvordan er det med å fly samme dag eller sitte?

Svar: Du kan reise med fly samme dag.

Spørsmål: Jeg trenger mye Sculptra på sidene og bak er det flatt med ingen volum.  Hvor mye ville det kostet meg for 5 behandlinger?

Svar: Dette er noe som absolutt må vurderes ut ifra fysisk undersøkelse og diskuteres nærmere ved konsultasjon.  Dessverre er det ingen unntak til denne regelen.  Med det sagt, om du ikke har mye rumpe fra før og ønsker betydelig volumøkning, er du nok en bedre kandidat for et kirurgisk inngrep.  Man kan oppnå dramatiske resultater med Sculptra, f.eks. ved bruk av 20 hetteglass per behandling og til sammen 5 behandlinger, men dette vil koste mer enn et kirurgisk inngrep.  Dette er nettopp behandlingsopplegget Kim Kardashian gjennomførte, men de fleste har ikke råd til dette.

Spørsmål: Jeg vil ha 100 ml filler i hver rumpeball og har fått pris på dette på 36 000,- på klinikk X i Oslo.

Svar: Her det snakk om Genofill, en kroppsfiller basert på hyaluronsyre som settes mest av ikke-autoriserte behandlere i Oslo som ikke engang er helsepersonell.  Dette anbefales IKKE av hensyn til faren for komplikasjoner og manglende kvalitetssikring, ikke minst at man oppnår bedre resultater med Sculptra.

Spørsmål: Jeg har BMI under 20, kan jeg få Sculptra?

Svar: Ja, det kan du, og du vil kunne se resultatet lettere ettersom du ikke har mye fett som maskerer for nydannelse av kollagen i området.

Spørsmål: Leste om et skrekkeksempel hvor filleren som ble injisert klumpet seg og skapte store problemer. Er det noen kontraindikasjoner?

Svar: Alt kommer med en risiko og man kan finne skrekkeksempler og marerittscanarier i alle aspekter av livet.  Det er dessverre ingen garantier for at dette ikke vil skje en eller annen gang og man skal være klar over at medisin ikke er en eksakt vitenskap.  Men med det sagt, er Sculptra mye tryggere enn andre prosedyrer for rumpeforstørrelse og løfting og sannsynligheten for at dette skjer deg meget liten.  Du kan videre sikre deg ved å velge en erfaren behandler som innehar kompetansen for å minimere risikoen ved behandling.  De aller fleste bivirkninger er forbigående, og klumper går som regel bort av seg selv uten videre behandling.  En gang i blant kan klumper har et mere alvorlig forløp og utvikler seg til en behandlingstrengende tilstand.  I følge litteraturen er risikoen for utvikling av klumpedannelser mellom 1/10 000 og 1/100 000.  Det kan tenkes at et alvorlig skrekkeksempel på det vi kaller for fremmedlegemegranulom er betydelig mindre (<1/100 000).  Om man opplever klumpdannelser som plagsomt, kan de behandles med injeksjoner bestående av sterilt saltvann, triamcinolone, 5-Fluorouracil/triamcinolone/lidocaine; og/eller oral diphenhydramine, doxycycline, ibuprofen; og/eller topisk benzocaine, mometasone krem.

Spørsmål: Kan menn også få Sculptra?  Vil dette gi et maskulint inntrykk og erstatte tapt volum i konturene på rumpa?

Svar: Ja, absolutt.  Menn er gode kandidater for behandling med Sculptra og det er faktisk lettere og billigere å skape et flott resultat ved eksisterende maskuline form.

Spørsmål: Vil Sculptra og rumpa påvirkes negativt av trening?

Svar: Nei, derimot.  Man kan oppnå bedre resultater ved å kombinere Sculptra rumpeløft og trening.

Spørsmål: Går Sculptra 100% ut eller vil noe alltid være igjen?

Svar: Selve Sculptra fjernes gradvis av kroppen, men det er kollagendannelsen som skaper volumet og kollagen vil være igjen i noen år mens kroppen gradvis jobber med å bryte det ned og fjerne det naturligvis.

Spørsmål: Jeg leter etter en klinikk som kan utføre Sculptra butt lift.  Jeg har ikke funnet mange alternativer her i Norge.  Lurer litt på hvor stort resultat en kan få av dette.  Jeg har fyldig rumpe fra før, men ønsker å fremheve hofter og ujevnheter.

Svar: Ja, du er den perfekte kandidaten for å utføre Sculptra butt lift da man kan oppnå fantastiske resultater med allerede fyldig rumpe heller enn å starte fra scratch.  Behandlingskostnadene vil derav også være betydelig mindre.

Spørsmål: Jeg lurte på Sculptra som dere reklamere på deres side om hvor mye det koster for hofter? Eller rumpe? Eller begge? Og hvor mye setter dere og pris? Det står noe om 60 min for ca. 7500 på siden deres, men ikke for hvor mye og ganger? F.eks. hvis jeg vil ha 10×5 ml.

Svar: Fra 2021 etter at Galderma tok over distribusjon for Sculptra i Europa, kommer det som pulver i hetteglass uten oppgitt volum, kun vekt.  Før var volumet 5 ML per hetteglass.  Uansett så blir det ikke helt riktig å bruke volum på denne måten ettersom Sculptra blandes med sterilt vann, sterilt saltvann og bedøvelse.  De fleste blander ut Sculptra med 5-9 ML sterilt vann og 1 ML lidokain for et totalt volum på 6-9 ML, men det er fordelaktig med tanke på fysiologi og tekniske årsaker (hypotonisitet vs isotonisitet) å blande ytterligere ut med sterilt saltvann når Sculptra skal settes i rumpa for å minske risikoen for klumpdannelser.  Da må man heller bruke antall hetteglass som målestokk.  Helt generelt sett får man ca. 1/3 av volumet Sculptra som settes, og dette tar ca. 4-6 uker for at resultatet kunne sees.  Det vil si at får man 100 ml Sculptra (ca. 10 hetteglass), får man ca. 33 ml mer i volum 4-6 uker etter behandling.  Så kan man ta neste behandling allerede etter 4-5 uker.  Når det gjelder mengden som kan settes om gangen, kan det settes inntil 100 ml (10 hetteglass) per område om gangen, men det er vanligst med 10-50 ml (1-5 hetteglass).  Én rumpeball telles som ett område.

Spørsmål: Kan konsultasjon bli online fordi jeg bor litt langt unna.

Svar: Konsultasjon kan unntaksvis gjennomføres sikkert og kryptert ved videokonsultasjon på Norsk Helsenett, men på grunn av fysisk undersøkelse med diverse målinger på kroppen er ikke dette best mulig.  Da blir det på eget ansvar og kun mulig å gi et omtrentlig estimat på antall hetteglass og pris.  Hetteglassene må blandes ut 48 timer i forkant av behandling og da risikerer man at det ikke blir nok til å gjennomføre behandling på en helt tilfredsstillende måte med hensyn til ønsket resultat.  Men det er heller ingen krise da mer kan settes ved behandling nummer 2.

Hvor mye koster det?
Sculptra kommer som hetteglass og prisene avhenger av mengden hetteglass som brukes.  En enkelt behandling med to hetteglass (ett glass per rumpeball) koster kr 7500,- inkl. 25% MVA.  Skal man starte med 4 hetteglass er prisen 15 000,-.  Noen velger å starte med 5 hetteglass per side og prisen på det er 37 500,-.  Enkelte ønsker et dramatisk resultat allerede fra dag én og tar 10 hetteglass per rumpeball og tilsvarende pris er 75 000,-.  Det er vanlig med 3 (opptil 5) behandlinger.  Da kan man si at det er varierende kostnader fra 7 500,- til 75 000,- per behandling, alt etter som.

Hvorfor velge ProDerma Scandinavia for din Sculptra rumpeløft?
Våre Sculptra Butt Lift-pasienter er konsekvent begeistret over sine resultater, og forteller oss at de opplever en styrking av selvtillit og en økning i livskvaliteten.

I motsetning til andre fillere, kan Sculptra ikke oppløses, og det er alltid risikoen for å ende opp med klumper, ujevnheter og innsunkne hudområder.  For å redusere risikoen, må du forsikre deg om at legen du velger har god nok kunnskap om behandlingen.

Behandlingen krever litt planlegging i forhold til ønsket resultat med tanke på pris og tidsperspektiv.  Man får f.eks. mest visuelt tilfredsstillende effekt ved bruk av mer produkt i starten og heller gjennomføre færre behandlinger slik som er vanlig i USA, men da økes risikoen for bivirkninger i form av klumpdannelser.  Ved ProDerma Scandinavia er du sikret en erfaren lege som bryr seg og ivaretar dine interesser.

Sculptra buttlift - Uten kirurgi