SmartLipo laserfettsuging

«En svært populær fettsugingsbehandlingsform»

Det beste alternativet til tradisjonell fettsuging hvis man ønsker fettreduksjon og en velformet kropp.  Et skånsomt og minimalt inngrep med minimale bivirkninger som anvender laser for å smelte og fjerne fett.

Hva er SmartLipo Laser-Lipolyse?

Laser-lipolyse er det nyeste gjennombruddet innen behandling av uønskede fettdepoter på kroppen.  Teknikken er godt dokumentert, skånsom og stadig mer populær i USA, England, Italia, Tyskland, Sverige og nå også i Norge.  Laseren ble utviklet for å maksimere effekten og minimalisere bivirkningene av tradisjonell fettsuging.  Samtidig ønsket man også å løse problemet med slapp hud.

I vårt program kombinerer vi operasjonen med ultralyd, radiofrekvens for hudoppstramming og lymfedrenasje ved hjelp av Ultherapy/Ulthera og Morpheus8/Neo9.  Vi optimaliserer dermed resultatet, slik at huden blir strammere, effekten jevnere og plagene mindre etter operasjonen.

Hva skjer under laser-lipolyse?

Ved laser-lipolyse oppnår man tre hyggelige effekter:

 • Fettcellene fjernes permanent
 • De små blodkarene i fettet koaguleres («tettes»)
 • Huden strammes opp

Fettcellene skades

Laseren ødelegger fettcellene ved at cellemembranen brytes ned.  Fettet innenfor cellemembranen er flytende, og kan deretter skånsomt suges ut.

I tillegg vil immunforsvaret «spise opp» de fettcellene som er skadet over de neste 6-8 ukene, slik at man har en hyggelig tid å se frem til etter operasjonen!  Mens dette skjer, har man en økt fettforbrenning.

Det kan man dra nytte av dersom man ønsker å tape fett også andre steder på kroppen.  Da kan operasjonen fungere som en «kick-start» på en omlegging av noen usunne vaner.  Det er motiverende når man ser at det man gjør (for en gangs skyld?) faktisk har effekt!

De små blodkarene i fettet koaguleres

Laseren varmer opp de små blodkarene som ligger i fettvevet.  Derfor får man mindre blødning, mindre blåmerke, mindre hevelse og ømhet etter denne type behandling.

Huden strammes opp

Laseren varmer også opp hud og bindevev.  Dermed stimuleres dette til å danne nytt og sterkere kollagen, og resultatet blir at huden blir strammere.

Fordelene ved laser-lipolyse?

 • Skånsom og permanent fettfjerning
 • Minimalt med blødning
 • Hudoppstrammende effekt
 • Andre vevsstrukturer skades ikke
 • Svært liten risiko for komplikasjoner
 • Svært lite snitt i huden (1-2 mm)
 • Kun lokalbedøvelse – INGEN NARKOSE
 • Lite smerter – sjelden nødvendig med annet enn Paracet
 • Kan vanligvis gå på jobb neste dag

Hvor på kroppen kan man benytte Laser-Lipolyse?

Det er mulig å fjerne fett fra stort sett hele kroppen, f. eks. mage, flanker, utside lår («ridebukse»), innside lår, dobbelthake, overarmer («Grevinneslør»), mannebryst, osv.  Ved laser-lipolyse blir fettcellene permanent borte.  De ødelagte fettcellene vil ikke gjendannes!

Ofte stilte spørsmål

Fettcellene som er ødelagt eller sugd ut dannes ikke pånytt, så dette er en engangsbehandling med varig effekt!  De fleste trenger kun én behandling for å få full effekt.  Skulle man ønske å fjerne enda mer fett, kan man gjenta behandlingen så ofte som man vil.  

På konsultasjon i forkant av behandling vil vi ta en grundig gjennomgang av sykehistorien din.  Dersom du står på medisiner er det viktig at du opplyser legen om dette, slik at vi kan sikre at det ikke får noen innvirkning på behandlingen din.  De to siste ukene før behandlingen bør du unngå smertestillende som inneholder acetylsalisylsyre, da dette gir økt blødningstendens.  Likeledes bør kosttilskudd som inneholder Q10, ginseng, hvitløk eller fiskeolje (omega-3) også unngås, ettersom også disse virker blodfortynnende.

 • Kjøp Paracet /lbux og ha hjemme klart til evt. behov
 • Kjøp og ta med kompresjonstøy
 • Ta evt. med undertøyskift
 • Kontroll med stingfjerning og evt. oppstart etterbehandling etter 7-10 dager

Det er viktig at du føler deg frisk og rask den dagen du skal behandles.  Har du feber eller andre tegn på infeksjoner i kroppen, bør du ta kontakt med klinikken slik at det kan bli tatt stilling til om hvorvidt behandlingen bør gjennomføres eller ikke.  Du behøver ikke være fastende, men bør ikke ha inntatt alkohol de siste 12 timene før inngrepet.

Du kan møte på klinikken i alminnelig løstsittende tøy.  Ha ikke på smykker eller piercing der du skal opereres.  Ha gjerne med undertøyskift, i tilfelle det blir lokalbedøvelse som drypper på det du har på deg under inngrepet.

Det vil bli tatt før- og etterbilder av det aktuelle området.

Under behandlingen er det vanlig med litt beroligende medikamenter og lokalbedøvelse men ikke narkose!  Med en tynn laserfiber smeltes det ønskede fettet smertefritt før det skånsomt suges ut med et slags tynt sugerør.  I tillegg varmes hud og bindevev opp og dermed får man en godt synlig oppstramming av huden.  Etter laserbehandlingen kan pasienten reise seg fra benken og dra hjem igjen!

Effekten av bedøvelsen begynner å gi seg etter et par timer, og du vil føle deg noe øm og sår i de behandlede områder, men sjelden sterke smerter.  Du kan da bruke Paracet eller lbux som du burde kjøpe inn på forhånd.  Du skal helst anvende kompresjonsplagg ettersom dette holder huden stramt og forebygger hevelse og ømhet.  Dette bør anvendes dag og natt den første uken og på dagtid uken deretter.  Det er kun i sjeldne tilfeller det forekommer store blåmerker i behandlingsområdene.

Allerede dagen etter inngrepet kan du vanligvis gjenoppta dine alminnelige gjøremål.  Løpetrening, fitness og lignende kan du starte med umiddelbart, men de fleste synes det er komfortabelt å vente en uke eller to før man er i full gang igjen.  Gå turer og lett aktivitet er imidlertid bare sunt og setter blodsirkulasjonen i gang.  Lytt til kroppens signaler, og start i eget tempo.

Oppstår det spørsmål eller problemer i dagene etter behandlingen, er du velkommen til å kontakte klinikken og eventuelt komme inn til en ekstra kontroll.  Spesielt ønsker vi at du tar kontakt ved feber, smerter eller hevelse, for å kunne ta evt. komplikasjoner i en tidlig fase.  Vi avtaler vanligvis fjerning av sting etter en uke og kontroll hos legen etter 2 måneder for at resultatet kan vurderes.

Smerte: Det vil bli benyttet lokalbedøvelse med evt. tillegg av intravenøs sedasjon for å redusere smerten under prosedyren.  I tiden etter prosedyren kan smertestillende midler være nødvendig.  Svært sjelden vil det være behov for sterkere tabletter enn de reseptfrie, som Paracet/lbux.

Væsking: Det kan bli noe væsking der laseren har gått gjennom huden.  La den innerste stripsen (plasteret) sitte og skift til tørr banadasje utenpå.  Væskingen avtar raskt.  Dersom den ikke har sluttet etter 48 timer, og spesielt hvis det i tillegg er blitt økende smerte og rødhet, kan det ha tilkommet infeksjon (se eget punkt.).

Hevelse: Det kan bli noe hovent etter behandlingen.  Dette motarbeides aktivt ved kompresjonsbandasje/elastiske bind.  Anbefales at disse benyttes i 2 uker.

Blødning: Det kan bli noe blødning under og etter behandligen.  Det kan da tilkomme blålig farge i huden som kan vare noen dager – ca 1 uke.  Dette er ikke farlig.

Arr: lncisjonene er kun 1-3 mm store og plasseres på steder der de synes minst mulig.  Arr er derfor vanligvis lite problem.  Det kan også tilkomme brannsår og arrdannelse i huden over lipolysen, dette er en sjelden komplikasjon.

Infeksjon: Kan oppstå i det behandlede området.  Typiske symptomer er:  økende smerte, rødhet, varme i huden, feber, evt. væsking fra sår.  Ta umiddlebart kontakt med klinikken evt. fastlege/legevakt dersom du mistenker infeksjon.  Følg instruksene fra legen.

Allergi: Noen kan reagere allergisk på bedøvelsen eller annen del av behandlingen.

Ujevnhet: Dersom det fjernes store mengder fett, vil det kunne bli ujevnheter og /eller løs hud.  Dette løses vanligvis av seg selv over litt tid, men vil kunne fremskyndes og forbedres ytterligere ved etterbehandling med Ulthera/Ultherapy eller Morpheus8/Neo9.  l sjeldne tilfeller vil det kunne bli aktuelt med et nytt inngrep for å jevne ujevnhetene.

For de som bor lenger unna enn ca. 1 times reise, har vi et eget opplegg.  Du ringer oss og melder din interesse, legen ringer deg så tilbake og gjør en telefonisk konsultasjon.

Smart Lipo + Ultherapy/Ulthera eller Morpheus8/Neo9

Ca. 1 uke etter operasjonen er det optimalt med 1-2 behandlinger pr uke i 4 uker med Ultherapy/Ulthera og Morpheus8/Neo9 med utralyd og radiofrekvens for hudoppstramming og lymfedrenasje.  Man får da et jevnere slutt-resultat, strammere hud og raskt fjernet evt. gjenværende blåmerker og hevelse i det behandlede området.

Etter behandlingen er det mye å vinne på å spise «lurt».  I 6-8 uker skjer det nemlig en økning av fettforbrenning i kroppen, da immunsystemet forbrenner fettceller som har vært utsatt for laserbehandlingen men som ikke er blitt sugd ut.  Spiser man således kalorifattig denne tiden, vil fettlagrene også andre steder på kroppen minke.  Mange bruker derfor behandlingen som en «kick-start» og bruker anledningen til å legge om et evt. usunt kosthold, gevinsten er som forstås spesielt stor i tiden etter behandlingen.

Hake kr 19000,-

Overarmer, begge kr 30000,-

Mage kr 35000,-

Mage, nedre del kr 28000,-

Hofter/flanker/bilring (begge sider) kr 35000,-

Ryggputer under BH-stroppen/skulderblad kr 25000,-

Lår, innside (øvre del) kr 30000,-

Lår, utside (ridebukser) kr 30000,-

Lår, total kr 50000,-

Knær, innside / overside kr 25000,-

Ved behandling av flere områder innvilges 20% rabatt per tilleggsområde.

SERVICE OG OMSORG: Vi er stolte av pasientbehandling og erfaring, derfor vil vårt erfarne team sørge for at ditt besøk og behandling er så informativ, komfortabel og profesjonell som mulig.

KLINIKKPLASSERING: Behandlingen utføres på vår klinikk i hjertet av pulserende Lillestrøm stasjon.  Vår beliggenhet er unik, med 12 minutter til Gardermoen og 10 minutter til Oslo S.  Fra klinikken er det ca. to minutters gange til togskinnene.

Vi holder til i 3 etasje i den gamle stasjonsbygningen.

HØY PASIENTTILFREDSHET: Pasientene våre er veldig fornøyde med resultatene, noe som resulterer i at mange kommer tilbake for å ha flere områder.  Vi har også mange som anbefaler venner og familie til klinikken.

Har du ytterligere spørsmål?  Vær så snill og kontakt oss.  Velkommen!