Fjerne tatovering

Bli kvitt fjerne minner

Gjør kroppen til et blankt lerret

Du er ikke den eneste. Ettersom alder og livsstil endres innrømmer mange mennesker – opptil 25 prosent – at de nå angrer på hudkunsten sin. Med markedets nyeste teknologi, fjerner vi dine tatoveringer raskt og skånsomt med picosekund-laseren.

Effektiv fjerning

Fjerning av tatoveringer med laser er kjent for sin effektivitet når det gjelder å fjerne tatoveringer. Avansert laserteknologi bryter ned blekkpartiklene, slik at kroppens naturlige prosesser gradvis eliminerer dem. Med flere økter kan betydelig falming eller fullstendig fjerning av tatoveringen oppnås.

Hva er en picosekund-laser?

Markedets raskeste laser med minimal varmeutvikling = færre behandlinger, mindre ubehag og kostnadsbesparende.

Det finnes ingen bedre laser for å fjerne tatoveringer og pigmenter enn vår nye Picosekund-laser.  Den er den desidert kraftigste laseren på markedet for å fjerne tatoveringer i alle farger samt brune flekker, solflekker, fødselsmerker og pigmentering av melasma.

Picosekund-laseren bruker en presis kombinasjon av høy effekt og ulike bølgelengder for å kunne effektivt jobbe opp imot ni av de vanligste tatoveringsfargene og ulike brune misfarginger på huden.  Dette fordi den kan behandle et større område per puls enn konkurrerende lasere, når den selv de dypeste, mest gjenstridige fargene og fjerner pigment langt mer effektivt enn andre maskiner på markedet.

Hvordan fungerer tradisjonelle (Q-Switch) lasere for fjerning av tatoveringer?

Tatoveringslasere fungerer ved å målrettet fjerne fargede pigmentpartikler (blekket).  Partiklene absorberer laserlys, som omdannes til varme nesten umiddelbart.  Denne varmen ødelegger partiklene, og de blir eliminert gjennom huden og internt av immunsystemet ditt.  Umiddelbart etter inngrepet kan den behandlede tatoveringen virke hvit, men den blir rosa og skorpe i løpet av de neste dagene.  Når huden din helbreder, blekner tatoveringen.

Hva gjør Picosekund-laseren bedre enn konkurrerende pigment- og tatoveringsfjernende lasere?

  • Picosekund-laseren bruker den høyeste energien, 10 ganger større enn noe konkurrentsystem, og lar den fjerne tatoveringer med opptil 66 % færre behandlinger.
  • På grunn av dens dypere penetrasjon, kan den fjerne mer gjenstridige tatoveringer mer effektivt og trygt. Hos oss er en tatovering uavhengig av farge, form eller sammensetting uproblematisk å fjerne.
  • Såkalte «recalcitrant tattoos» (når tatoveringer slutter å respondere på behandlingen) er ikke lenger et problem med vår maskin kontra tradisjonelle Q-Switch-lasere.
  • Dens 4 distinkte bølgelengder gjør at den kan behandle 9 av de mest populære tatoveringsfargene mer effektivt.
  • Picosekund-laseren har også en fraksjonert innstilling, slik at den skånsomt kan fjerne mer utfordrende pigmentering i mørkere hudtoner uten skade.

Hva er fordelene med Picosekund-laseren?

  • Bedre fjerning av alle farger, inkludert problemfarger
  • Mer effektiv fjerning, og dermed færre behandlinger
  • Mer skånsom fjerning fordi det ikke tilføres vesentlig varme til pigmentet og huden rundt
  • Raskere restitusjon og kortere tid mellom behandlinger
  • Lavere kostnad fordi du trenger færre behandlinger

Hva innebærer prosedyren?

Under behandlingen

Før behandlingen begynner påføres bedøvelseskrem for å dempe eventuelle irritasjoner eller smerte.  Behandlingen blir utført med moderne laserteknologi som reduserer smerten.  Laserlyset skyter pulser inn i huden som ødelegger blekket i tatoveringen.  Våre lasere er kjøpt i 2022 og bruker den nyeste, raskeste og desidert beste teknologien til å fjerne tatoveringer.  ProDerma tilbyr gratis estimat på hva behandlingen vil koste.

Etter behandlingen

Laserskudd på huden lager vanligvis ikke blåmerker eller skader.  Det kan oppstå rødme eller hevelse etter behandlingen som kan behandles med Aloe Vera eller rett og slett nedkjøling.  I enkelte tilfeller kan det bli blemmedannelser på det behandlede området.  Dette gir seg normalt etter et par timer.  Skulle det oppstå blemmer, kan reseptfrie sårsalver brukes.  Man kan også bruke Hirudoid salve (reseptfritt middel) som har blodfortynnende effekt, for at avfallsstoffene lettere kan transporteres ut av kroppen.  De påfølgende ukene vil huden flasse.  Man må derfor unngå soling og bading i offentlige basseng.  Etter 4-6 uker vil huden restitueres og man kan begynne med neste behandling.

Får man arr av behandling med picosekund-laser?

På grunn av det effektive energisystemet er Picosekund-laseren designet for å behandle pigment og tatoveringer uten å skade omkringliggende hud.  Selv om huden kan bli rød eller midlertidig misfarget umiddelbart etter behandling, bør den gå tilbake til det normale etter tilheling.  Hvis du er utsatt for å utvikle arrdannelser eller keloider, bør du informere legen din før behandling.

Hva er restitusjonstid etter Picosekund-laserbehandlinger?

Etter hver behandling kan du umiddelbart gjenoppta din vanlige rutine.  Tatoveringen din kan virke grå, rosa eller frostet, men denne blekner vanligvis i løpet av noen få timer.  Du bør holde området fuktig med salve og beskyttet mot solen ettersom huden din leges og pigmentet forsvinner.

kvinne uten tatoveringer

Ofte stilte spørsmål

Avhengig av størrelsen og fargene i tatoveringen din, kan de fleste tatoveringer fjernes på bare 2-3 behandlinger, men enkelte farger kan kreve inntil 5 behandlinger.

Før behandlingen bedøver vi området med enten lokalbedøvelseskrem eller injisert bedøvende medisin.  Din komfort er vår prioritet, og vi har mange teknikker for å gjøre hver og en av dine behandlinger hos oss til en hyggelig opplevelse.

Picosekund-laseren leverer energi i eksepsjonelt raske nano- og pikosekundpulser.  Studier har vist at den beste måten å fjerne pigment i tatoveringer på er å først bruke korte energiutbrudd på nanosekundersområdet.  Dette bryter opp pigmentpartiklene til mindre partikler.  Deretter bruker påfølgende laserpasseringer enda raskere pikosekundpulser for å pulverisere disse igjen.  Hva betyr dette for tatoveringen din?  Raskere resultat på så få som 2 behandlinger!  De fleste andre tatoveringslasere har bare nano- eller picosekund-funksjoner alene, som rett og slett er mindre effektive enn kombinasjonen.

Det er normalt at man blir rød, hoven og sår i huden etter behandlingen.  Det hender også at noen reagerer på behandlingen, med å få væskefylte blemmer noen timer etter behandlingen. Disse blemmene skal man IKKE stikke hull på uten autorisasjon fra lege.  Man skal dekke disse til med steril bandasje og ta på en reseptfri sårsalve som Brulidin eller Bacimycin.

Allergiske reaksjoner på pigmentpartiklene som frigjøres er det ikke rapportert noe om, men det er også en teoretisk mulighet.  Vi er derfor mer forsiktige i forbindelse med første behandlingen slik at en eventuell allergisk reaksjon kan behandles raskt.

Det kan oppstå arrdannelse, men dette er meget uvanlig.  Arr som evt. trer fram, er fra nålestikkene under tatoveringen du originalt fikk.  Best resultat får personer med lys hud, personer med mørk hud kan få en midlertidig pigmentering av behandlingen.

Går du på fotosensitive medisiner eller har hudinfeksjon eller andre inflammatoriske problemer (eksema, herpes, akne) i behandlingsområdet kan du ikke behandles med laser.

Vi anbefaler ikke Picosekund-laserbehandling hvis du er gravid, ammer, har blødersykdom, insulinavhengig diabetes, ubehandlet epilepsi, tendens til å utvikle arrdannelser (keloide) eller er allergisk mot tatoveringspigmenter. 

Det avtales pris på forhånd evt. blir vi enige om en totalpris.

Lite område (inntil 10 x 10 cm): kr 2900,-

Mellomstort område (fra 10,1 x 10,1 cm til og med 15 x 15 cm): kr 3600,-

Stort område (fra 15,1 x 15,1 cm til og med 20 x 20 cm): kr 4900,-

Større områder enn 20 x 20 cm: Ta kontakt for pristilbud

Hos ProDerma får du konsultasjon med spesialister på bleking og fjerning av tatoveringer.  Vi tilbyr gratis konsultasjon til alle som ønsker eller vurderer en behandling hos oss.  Konsultasjon og behandling utføres av ekspertise, slik at du oppnår de beste resultatene.  Vi vurderer den aktuelle tatovering ut fra hudtype, alder på tatoveringen, størrelse, farger, tetthet og anbefale deg rette behandling.  Vi vil evt. gjøre en prøvebehandling for å se hvordan behandlingen responderer på din tatovering for så å snakke om pris og antall behandlinger som trenges.

Det som er viktig for deg som kunde i myldret av informasjon som ligger tilgjengelig er å være bevisst på å velge en samarbeidspartner som har og bruker siste tilgjengelig teknologi.  Vi har sett skrekkeksempler på aktører i bransjen som opererer med en 6-7 år gammel laserpark, noe som betyr at du vil få langt flere behandlinger for å kunne oppnå ønsket resultat.  Videre er faktorer som smerte og den faktiske totalkostnad noe å tenke over i forhold til dette.