Nesekorreksjon

med fillers

Nesekorreksjon

Våre behandlinger er kjappe, effektive og gir deg nesen du ønsker!

nesekorreksjoner med botox lillestrom

Nesekorreksjon på 15 minutter

Blir du lei deg av å føle at du må kamuflere nesen din? «The 15-minute nose job» er en avansert behandling som gir estetiske fordeler og balanse i ansiktet uten å kreve operasjonssal og narkose. Ved riktig bruk av hudfillere kan man gjenskape resultater som tidligere kun ble oppnådd ved bruk av avansert kirurgiske behandlinger. Denne behandlingen er reversibel, noe som ikke er mulig ved operasjon.

Hva er nesekorreksjon?

Nesekorreksjon er en prosedyre som bruker hudfillere for å oppnå en mer ønskelig form på nesen uten en neseoperasjon. Ved å kamuflere tidligere brudd/skjevheter/kuler eller fordypninger i nesen, skaper det et mer symmetrisk og behagelig  utseende. Å korrigere abnormiteter i neseformen, som å rette nesetuppen og korrigere en skjev nesebro, resulterer ofte i at neseformen ser mindre ut, selv om størrelsen ikke har endret seg.

Botox brukes vanligvis ikke til en nesekorreksjon, men nevrotoksinet har sin plass når det gjelder å forbedre nesen. For eksempel kan den brukes til å slappe av depressor septi, en liten muskel som trekker nesespissen ned og utvider neseborene. Og hvis du får rynker i kaninstil (ofte kalt «bunny lines») på nesebroen når du smiler, kan Botox dempe dem.

Hva er fordelene med nesekorreksjon?

Behandlingstid: tar bare omtrent 20-30 minutter
Smerte: innebærer minimalt med ubehag
Rekonvalens: det er ingen nedetid
Kostnad: du betaler betydelig mindre enn du ville gjort for plastkirurgi. Kostnaden er under 5% av en operasjon.
Kontroll: legen din kan injisere litt og litt, til du oppnår ønsket resultat

Nesekorreksjon uten plastkirurgi kan forbedre resultatene fra en tidligere neseplastikk, korrigere forhøyninger, ujevnheter eller lette asymmetrier. Du trenger ikke narkose og har ingen nedetid etter behandlingen. Resultatet varer i minst 9-18 måneder. Hvis du ikke liker resultatene, kan de oppløses med Hyalase (motmiddel).

Prosedyren kan også gjøres som en «test» for kirurgisk neseplastikk, ved å gi deg en idé om hvordan du kan se ut.

Ofte stilte spørsmål

Filler kan ikke redusere størrelsen på nesen, men en rett og jevn nese kan skape et inntrykk av en mindre nese.

Ved konsultasjon vil legen lytte til dine mål og forklare hva som kan oppnås. Selve behandlingen tar vanligvis 20-30 minutter. Legen vil påføre bedøvelseskrem i forkant av behandling. Selve prosedyren utføres med flere mikroinjeksjoner ulike steder i nesen (neseroten, ryggen, sidevegger, tuppen, vevet som skiller neseborene og i nesevingen) etter behov for å korrigere uregelmessigheter. De vanligste korreksjonene er økt tuppdefinisjon og retting av neseryggen. Når det injiseres, masseres filleren og støpes til ønsket kontur.

Det er ingen nedetid etter en nesekorreksjon. Når det gjelder bivirkninger, vil du ha mild hevelse i opptil to uker, og kanskje noe rødhet eller svake blåmerker (kan enkelt skjules med sminke). Du bør unngå å presse på, massere eller legge press på nesen den første uken.

Du vil se en forskjell med en gang og det endelige resultatet opptil to uker senere, etter at hevelsen har gått ned.

Hvor lenge resultatene dine vil vare er vanskelig å forutsi fordi hver enkelts kropp metaboliserer filler annerledes. En god tommelfingerregel er at resultatet varer minst 9-18 måneder. Fillerene vi bruker kan vare i opptil to år i en ideell situasjon, men for noen pasienter holder det ikke så lenge. Vi har sett pasienter etter tre år som fremdeles har gode resultater, og på den andre siden av spekteret finnes pasienter som etter tre måneder trenger ny behandling.

En neseoperasjon, også kalt rhinoplastikk, er et kirurgisk inngrep for å endre nesens fasong og utseende.

En nesekorreksjon er ved bruk av fillers, og krever derfor ingen operasjon. En annen metode for å forme nesen slik du ønsker, er ved bruk av trådløft for nesetuppen.

Klumper:

Ved injeksjon av filler kan det oppstå klumper. Dette er ufarlig og produktet kan bearbeides på egenhånd ved massasje for en jevnere fordeling av produktet. Ta kontakt for videre oppfølgning dersom det oppstår harde klumper som ikke lar seg massere bort på egenhånd.

Infeksjonsfare:

Etter en behandling vil det være små innstikksteder som er mottakelige for bakterier og mikrober. Det er derfor viktig å ikke ta på injeksjonsstedet samt avvente med å smøre krem eller leppepomade på behandlingsstedet i minst to – 2 – timer etter behandlingen.

Hevelse og blåmerker:

Etter filler-injeksjoner vil det behandlede området bli ømt, vondt, hovent, rødlig og i noen tilfeller kan det oppstå blåmerker. Blåmerker er vanlig og helt ufarlig, og forsvinner normalt av seg selv innen 7 dager. Smerter i det behandlede området er normalt og burde behandles med paracet 1 gram og 600mg ibuprofen hver 6 time de 3 påfølgende dagene. Smerten er ufarlig, men skyldes traume etter prosedyren og fillerens vekst i vevet. Ta kontakt for oppfølgning hvis sterk smerte vedvarer ut over de 3 første dagene.

Unngå:

Aktiviteter som gir rødme og økt blodsirkulasjon som sterk varme, trening, solarium og alkohol til hevelsen og smerten har avtatt da dette kan forsterke hevelsen og smerten i området.

Unngå tannlegebesøk samme dag som behandling med filler.

Annet:

Behandlingen medfører en rekke sjeldne risikoer som: vedvarende hevelse, asymmetri, vedvarende misfarging av huden (grå, blå eller rødlig misfarging), abscesser (byller, hulrom fylt med puss), infeksjon, granulom (knuter bestående av kornet vev), overfølsomhet i ett område, arrdannelse, allergiske reaksjoner med kløe, hevelse og i svært sjeldne tilfeller anafylaksi. Det kan utvikles indurasjoner (forhardninger) eller knuter ved injeksjonsstedet. Det er også en potensiell risiko for komplikasjoner ved utilsiktet injeksjon i blodårer eller muskler, derfor er det av avgjørende betydning å velge høyt kvalifiserte leger for din behandling.

  • Gravide eller ammende kvinner
  • Pågående infeksjoner i eller rundt behandlingsområdet (HSV, Cellulitt, osv.)
  • Keloide/hypertrofiske arr
  • Blødersykdom eller pasienter på antikoagulasjon (Marevan og NOACS)
  • Immunosuppresive pasienter
  • Atrofisk hud (steroidebruk, bindevevssykdommer)
  • Aktiv dermatose i behandlingsområdet (psoriasis, eksem)
  • Tidligere allergiske reaksjoner
  • Urealistiske forventninger
  • Personer med dysmorfisk kroppsbilde eller andre psykiske lidelser som tilsier at behandling ikke er aktuelt