Kryoliopolyse

med CryoCool 360 Elite

Farvel til uønsket fett – hei til en mer selvsikker deg med kryolipolyse

Kryolipolyse er en revolusjonerende minimalt invasiv fettreduksjonsteknikk som fryser og eliminerer kroppsfett, og tilbyr en sikker og effektiv måte å forme din ideelle figur på

Hva er fordelene med kryolipolyse?

 • Å redusere overflødig fett kan være en sterk motivator for å sette i gang en mer aktiv, sunn livsstil
 • Denne minimalt invasive behandlingen fettreduksjons har mange færre risikoer enn kirurgiske prosedyrer som fettsuging (som krever anestesi og snitt)
 • De fleste pasienter trenger ingen nedetid, noe som gjør det mye mer praktisk for travle mennesker (enn f.eks. kirurgisk fettfjerning)
 • De aller fleste av våre pasienter som gjennomgår kryolipolyse er fornøyde og melder en betydelig forbedring og naturlige resultater
 • Når de skadde fettcellene er fullstendig eliminert, er resultatene permanente (så lenge man opprettholder en stabil vekt)

Går man ned i vekt med kryolipolyse?

Mange tror at kryolipolyse er en vekttapsmetode, men det er en fettreduksjonsbehandling som er beregnet på kroppsskulptur – ikke som vekttapsløsning.

Det passer best for relativt spreke personer som allerede er nær idealvekten og ønsker målrettet fettreduksjon på spesifikke kroppsområder.

Hva skjer under en kryolipolyseprosedyre?

Kryolipolyse tar 35 til 60 minutter, avhengig av størrelsen og antall områder som behandles. Vi tilbyr behandling mot flere områder samtidig (inntil 4) for å redusere behandlingstiden.

 1. Først kartlegger og markerer vi de spesifikke områdene du vil behandle.
 2. En beskyttende gelpute eller membran blir lagt over behandlingsområdene.
 3. Applikatorene påføres og du vil kjenne at vevstemperaturen senkes til mellom -1° og -12°C avhengig av behandlingsprotokoll. Dette kan føles ubehagelig inntil vevet blir numment.
 4. Når behandlingen er over vil applikatorene fjernes og det frosne fettet masseres for å jevne ut området og sette i gang eliminering av skadde fettceller.

Fungerer kryolipolyse?

Klinisk forskning viser at kryolipolyse fungerer for å redusere fett:

En uavhengig studie publisert i Plastic and Reconstructive Surgery viste at kryolipolyse reduserer fettcellevolumet i det behandlede området med mellom 14,7% og 28,5%.

Kliniske studier finansiert av Zeltiq Aesthetics, produsenten til CoolSculpting-apparatet og datterselskap til Allergan, viste lignende resultater, med en 20–25% reduksjon i fettlagtykkelsen etter en enkelt behandling. Behandlinger på innsiden av lårene har de høyeste pasienttilfredshetsnivåene, mens resultater fra mageområdet får lavere karakterer.

Kryolipolyse fungerer og kan gi imponerende resultater, men hvor bra det fungerer for deg handler om pasientvalg, forventninger, planlegging og vurdering. Det er ikke ment å være en cellulittbehandling , men det kan forbedre utseendet til cellulitt hos noen pasienter ved å redusere gjenstridig fett som kan bule, og groper.

Kryolipolyse er heller ikke ment å stramme opp løs hud. Det skjer dog en viss grad av oppstramming av huden etter hver behandling. En studie publisert i Aesthetic Surgery Journal i 2021 fant en betydelig økning i type I kollagen i huden etter kryolipolysebehandling.

Ny kollagenproduksjon kan mildt stramme huden over tid, men snakk med oss om tilleggsbehandlingsalternativer for løs hud.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Kryolipolyse (også kjent etter sitt markedsnavn «CoolSculpting») er en ikke-kirurgisk kroppskonturbehandling som bruker kryolipolyse (den medisinske betegnelsen for fettfrysing) for målrettet reduksjon av gjenstridige fettområder som har motstått kosthold og trening.

Denne fettreduksjonsprosedyren ble først godkjent av det amerikanske mattilsynet FDA i 2010, og har blitt så populær fordi den fryser og ødelegger fettceller uten å skade omkringliggende vev, således er det en lav risiko for alvorlige bivirkninger og prosedyren er uten nedetid.

I løpet av flere uker etter behandlingen vil kroppen kunne fjerne fettcellene naturlig – og permanent.

Kryolipolyse er en FDA-godkjent for behandling av vedvarende fettlommer på flere områder av kroppen, inkludert:

 • Magen
 • Flankene (kjærlighetshåndtak)
 • BH-ruller foran og bak
 • Gynekomasti (mannlig bryst)
 • Ryggfett
 • Indre og ytre lårene
 • Overarmene (grevinneheng)
 • Seteruller (også kalt bananruller)
 • Submentalt fett (dobbelthake)
 • Submandibulært fett (under kjevelinjen)

Denne kroppsskulpturbehandlingen kan brukes alene, i kombinasjon med andre fettreduserende behandlinger og for å forbedre resultatene etter kirurgiske fettfjerningsprosedyrer. Den kan brukes som en punktbehandling etter fettsuging eller kirurgisk konturering for å finjustere eller forbedre mer dramatiske kirurgiske utfall.

Resultater kan være permanente, så lenge du ikke går opp i vekt etterpå. Fettcellene som er eliminert etter behandlingen er permanent borte, men eventuelle gjenværende celler kan fortsatt utvide seg. Evt. vektøkning kan føre til asymmetrisk fettdistribusjon og derav kontururegelmessigheter hvis flere fettceller i omkringliggende områder utvider seg.

Et sunt kosthold og regelmessig mosjon vil hjelpe deg å få mest mulig ut av investeringen din.

 • Det er ikke en engangsbehandling: de fleste trenger minst to og ofte tre eller flere behandlinger (med flere ukers mellomrom) for optimale resultater.
 • Mens den gjennomsnittlige kostnaden er mindre enn halvparten av hva folk flest betaler for fettsuging, kan kryolipolyse fortsatt bli dyrt.
 • Som ved andre ikke-kirurgiske kroppskonturbehandlinger, må man være tålmodig for å se resultater: det kan ta to til tre måneder for kroppen å prosessere og eliminere fettcellene.
 • Vanligvis er fettreduksjonsresultatene ikke så dramatiske som det man får fra fettsuging.
 • Fåtallet som ikke var fornøyd etter prosedyren melder at de ikke så mye forskjell eller hadde bivirkninger som sårhet, hyperpigmentering og vedvarende nummenhet og nervesmerter.
 • Noen ble overrasket over slapp hud etter å ha mistet underliggende fettavleiringer. Eldre pasienter med mindre hudelastisitet kan trenge å kombinere fettreduksjon med en dedikert hudoppstrammende behandling med f. eks. Ultherapy.
 • Det er en meget liten risiko for å utvikle paradoksal fetthyperplasi (PAH), en økning i herdet fett på behandlingsstedet. Ifølge nyere studier affiseres ca. 0,025% (1/4000) av behandlede pasienter. Årsaken til dette er ukjent.

CoolSculpting er FDA-godkjent og ansett for å være et trygt kosmetisk behandlingsalternativ for gode kandidater.

Ideelle kandidater for kryolipolyse er friske voksne innenfor 10 kg av sin ideelle vekt, med god hudelastisitet (slik at den kan sprette tilbake når fettet er fjernet) og en kroppsmasseindeks (BMI) på 30 eller mindre. Et annet krav er å ha minst 17 mm med klypbart fett for å passe inn i applikatoren.

Den beste kandidaten er en som allerede er i god form med små problemområder som er motstandsdyktige mot kosthold og trening. Ideelle problemområder er lokaliserte fettlommer som kan klemmes eller gripes og er relativt mykt, ikke fast. Jo større og overvektig noen er, jo flere behandlinger trengs for å se et resultat, og jo mindre betydelige vil resultatene være. Veldig tykke og faste områder med fett reagerer dårligere på kryolipolyse. Fett under muskel (som ikke lar seg klype) kan heller ikke behandles og responderer kun på livsstilsendringer.

Resultater som ligner de av fettsuging kan oppnås med kryolipolyse, men det er viktig å være innforstått med at man kun kan forvente en reduksjon på maksimalt 20-25% i det klypbare fettet etter hver behandling. Det vil si at man bør ha realistiske forventninger og være villig til å følge en omfattende behandlingsplan ettersom fettreduksjon ikke er en engangsprosedyre.

Kryolipolyse er ikke en vekttapsløsning og egner seg mest for pasienter som ønsker å konturere kroppen på en ikke-dramatisk måte. De med større områder med overflødig fett er heller ikke de beste kandidatene for kryolipolyse. Å miste litt gjenstridig fett kan være en god motivator for å kickstarte eller fortsette på en diett- og treningsplan, men generelt bør man allerede ha en sunn vekt når man vurderer kryolipolyse. For å behandle større overskudd av fett bør man begynne å tenke på tradisjonell fettsuging.

Kvinner som er gravide eller ammer, eller personer med dårlig sirkulasjon, nevropati, pacemaker eller defibrillator bør unngå kryolipolysebehandling. Er man diagnostisert med kryoglobulinemi, paroksysmal kald hemoglobinuri eller kald agglutininsykdom bør man unngå behandling.

Hvis du har åpne eller infiserte kutt eller sår, eksem, dermatitt eller utslett i behandlingsområdet, vil du ikke kunne få denne behandlingen før disse forholdene er løst.

En studie publisert i Aesthetic Surgery Journal i 2020, som oppsummerte klinisk beste praksis basert på erfaringen fra åtte plastikkirurger med omfattende kryolipolyse-erfaring, bemerker at «forfatterne foretrekker fettsuging fremfor kryolipolyse for pasienter som trenger betydelig fettreduksjon eller som har et ønske om umiddelbare resultater.» Fettsuging er også foretrukket hvis behandlingsplanen innebærer fettoverføring for å gi volum til et annet kroppsområde, for eksempel brystene eller rumpa.

Den intense kulden og trykket i løpet av de første minuttene av en kryolipolysebehandling kan være ubehagelig og til og med smertefullt for noen mennesker. Du kan oppleve følelser av å trekke, rykke, milde klemmer, intens kulde, prikking, stikking, verk og kramper på behandlingsstedet.

Når området blir numment, bør ubehaget avta. Noen sier at de følte seg komfortable nok under behandlingen til å lese, se på TV eller sove.

Applikatoroppdateringer de siste årene har gjort behandlingen mer komfortabel og effektiv. De originale applikatorene krevde betydelig sug for å få hver bule av fett plassert mellom to kalde paneler. Disse har blitt erstattet av applikatorer som gir full overflatekjøling og dermed mindre sug. Plasseringen av applikatorene på pasienten er kritisk for å gi full kontakt. Applikatorene har en sikkerhetsmekanisme som utløser en alarm og slutter å virke hvis huden ikke har helt, direkte kontakt med applikatorpanelene, dette for å unngå fuktakkumulering og frostskader.

Ifølge Allergan, CoolSculpting-maskinprodusenten, resulterer omtrent 1 av 6000 behandlinger (0,017%) i alvorlig smerte, som kan utvikle seg «flere dager etter en behandling» og forsvinne i løpet av «flere uker».

Kryolipolyse-bivirkninger er vanligvis milde og går over av seg selv, men du og behandleren din bør fortsatt diskutere dem før behandlingen.

 • Pasienter kan oppleve rødhet, hevelse, ømhet, bleking, blåmerker, fasthet, prikking eller kramper i behandlingsområdet i noen dager til flere uker etterpå.
 • Det anbefales å unngå alkohol i 24 timer før behandlingen for å dempe evt. blåmerker.
 • Noen kan utvikle nervesmerter i det behandlede området omtrent fem dager etter prosedyren. Hvis du har smerter som varer mer enn noen få dager og føles for intense for reseptfrie smertestillende medisiner, ta kontakt med behandleren din.
 • Etter behandling for dobbelthake er det rapportert en følelse av metthet bak i halsen i en til to uker.
 • Det er også mulig å oppleve «tungeavvik», svakhet i underleppen eller tørr munn i noen dager eller uker etter behandling under haken eller kjevelinjen.
 • Det har vært minst ett rapportert tilfelle med alvorlige brannskader (frostskader) som et direkte resultat av kryolipolyse. Det amerikanske mattilsynet og legemiddelverket FDA tilbakekalte CoolSculpting Elite-enheter i august 2021 på grunn av et problem med systemets feilmeldingssystem, som de sa kunne øke «muligheten for en kulde-indusert skade som fører til en 2. og/eller 3. grads fryseforbrenning.»
 • Apparatprodusenten Allergan sier at dette skjer i omtrent 1 av 15 000 behandlinger (0,006%), så det er sjelden, men det er fortsatt viktig å gi beskjed hvis du opplever ubehag utover de første minuttene av prosedyren. Dette kan være et tegn på at applikatoren ikke er riktig påført.
 • Kryolipolyse anbefales ikke mens du er gravid eller ammer, men den vil ikke påvirke din fremtidige fruktbarhet eller skade bukvev eller organer.
 • Kontururegelmessigheter eller asymmetri kan være et problem. Kryolipolyse kan noen ganger skape en depresjon eller et område med ujevnt fettap i form av applikatoren. Dette uønskede resultatet kan behandles med fettoppløsende injeksjoner eller fettoverføring fra andre områder for å fylle ut fordypningen. Noen behandler fordypninger og uregelmessigheter med Renuva, en syntetisk matrise som hjelper til med å regenerere ditt eget fett i det innrykkede området.

Kryolipolyse medfører også en liten risiko for paradoksal fetthyperplasi (PAH), en økning i fettvev på behandlingsstedet. PAH oppstår når fettceller utvider seg som reaksjon på ekstrem kulde.

I rapporterte tilfeller oppsto PAH to til fem måneder etter prosedyren, etter en innledende fettreduksjon.

Apparatprodusenten sier at PAH har blitt anslått å forekomme i 1 av hver 4000 behandlingssyklus (en forekomst på 0,025%).

Vi har aldri sett PAH, men vi diskuterer det alltid som en del av informert samtykke.

Evt. overflødig fett fra PAH kan behandles med fettsuging. Pasienter må vente flere måneder på at fettet mykner, for å redusere risikoen for tilbakefall. Noen pasienter trenger til og med to runder med fettsuging samt ytterligere prosedyrer.

Det som skiller vår maskin fra konkurrenter:

 1. Er tryggere og har avanserte sikkerhetsfunksjoner, f. eks. laserassistert temperaturovervåking for å unngå frostbitt.
 2. Kan behandle 4 ulike områder samtidig, noe som sparer deg for tid og penger.
 3. Har 5 forskjellige applikatorer med forskjellige former og størrelser som passer til alle kropper.
 4. Benytter 360° kjølingteknologi, dvs. én temperatursone som dekker hele applikatorens flate. Tradisjonell kryolipolyseterapi har kun to kjøleplater som bare dekker 40% av behandlingsområdet.
 5. Er laget av medisinsk silikon i høy kvalitet, som er mer skånsomt mot huden og utløser færre allergiske hudreaksjoner.
 6. Selges kun til autoriserte legeklinikker etter et grundig og omfattende opplæringsopplegg.

Det som skiller vår maskin fra konkurrenter:

 1. Er tryggere og har avanserte sikkerhetsfunksjoner, f. eks. laserassistert temperaturovervåking for å unngå frostbitt.
 2. Kan behandle 4 ulike områder samtidig, noe som sparer deg for tid og penger.
 3. Har 5 forskjellige applikatorer med forskjellige former og størrelser som passer til alle kropper.
 4. Benytter 360° kjølingteknologi, dvs. én temperatursone som dekker hele applikatorens flate. Tradisjonell kryolipolyseterapi har kun to kjøleplater som bare dekker 40% av behandlingsområdet.
 5. Er laget av medisinsk silikon i høy kvalitet, som er mer skånsomt mot huden og utløser færre allergiske hudreaksjoner.
 6. Selges kun til autoriserte legeklinikker etter et grundig og omfattende opplæringsopplegg.

Ja, vi tilbyr flere kombinasjonsbehandlinger som synergistisk gir bedre resultater enn en enkelt teknologi kan alene!

EMSculpt er en kroppskonturprosedyre som bruker høyintensitetsfokusert elektromagnetisk (HIFEM) teknologi for å indusere nesten 24 000 muskelsammentrekninger i løpet av en 30-minutters økt. I likhet med kryolipolyse reduserer den fett, men den tilbyr også muskeltoning.

Ultherapy er en hudoppstrammende og vevsløftende prosedyre som leverer høyintensitetsfokusert ultralyd til det samme underliggende hudlaget som kirurger retter seg mot, og er det nærmeste man kommer til kosmetisk kirurgi, men uten å skjære i eller perforere hudoverflaten. Ultherapy stimulerer veksten av friskt, nytt kollagen og styrke svakt kollagen og kan hjelpe deg med å oppnå et friskere, mer ungdommelig utseende fra bryn til brystkasse, ben til baken. Ved bruk av spesielle ultralydhoder kan denne teknologien også brukes til å smelte fett og konturere kroppen og er et flott kompliment til kryolipolyse!

Vår radiofrekvensmaskin Neo9 kan kombineres uten microneedling for å optimalisere fettreduksjonen og forkorte restitusjonen etter kryolipolyse, samt strammer opp og løfter hud ved å stimulere til kollagendannelse i behandlingsområdet. Med microneedling kan vi i tillegg skulptere og forme kroppen ved å smelte gjenstridige fettavleiringer for en samvirkende effekt.

Èn til to områder kr 5.500 per økt. Inntil 4 områder: kr 9.000 per økt.

Pakketilbud 4 behandlinger inntil to områder: 18.500,-

Pakketilbud 4 behandlinger fra 3 til inntil 4 områder. : 29.500,-

Se hele vår prisliste.

Alltid hyggelig å komme til Petter og Nathan, enten det er i de nye lokalene i Lillestrøm eller Tromsø! Resultatet er både fresht og naturlig - anbefales på det varmeste.
Jenny Gravdahl
Jenny Gravdahl
22. Mars, 2023
Ekstremt dyktige fagfolk! Eksperter på botox og fillers! De har også gode tilbud innen laserbehandlinger 🙂
Thomas Hansen
Thomas Hansen
26. Februar, 2023
Beste stedet for ansikts behandlinger på Skedsmo og hyggeligste folkene. Og bra priser. Tar både Botox, Restylane og laser der,og aldri følt meg bedre!! Har vært kunde i 1 1/2 år. Endelig funnet riktig sted 😊
Eva Danielsen
Eva Danielsen
22. November, 2022
I am very happy with services. He is careful to details. He really knows how to treat the customers, very patient. Everything that I've done , he did it perfect.
iulia negoita
iulia negoita
16. Oktober, 2022
Nathan is the best doctor! He is so patient, he is treating his clients with respect ! My lips looks amazing ! I just love them, they never looked so good before!❤️ I recommend him with my whole heart !❤️
Roxana Gabriela Negoita
Roxana Gabriela Negoita
16. Oktober, 2022
Jeg har tatt flere behandlinger og altid fornøyd når jeg går derifra.Blir altid tatt godt i mot og dyktig på det de gjør.
Xantippe Moen
Xantippe Moen
3. Oktober, 2022
Utrolig god veiledning og hjelp på plager jeg har hatt i lang tid! Dr.Wayne fikk korrigert det ingen andre før har klart å fikse. De har freshe lokaler, oppdaterte på nyeste metoder av behandling og prioriterer god behandling over pris. Her kommer jeg definitivt igjen 🙂
Khadija Ehsan
Khadija Ehsan
2. Oktober, 2022
Jeg er en voksen dame som ikke ønsker å se kunstig ung ut og er opptatt av å ivareta meg selv etter belastninger i livet. Dr. Wayne er lyttende, tilstede og forstår mine behov, og jeg føler meg trygg på at han gjør en god jobb. Jeg kan høyt anbefale ProDerma.
Veronica Constanse Meyer
Veronica Constanse Meyer
29. September, 2022